Mijn zoon ziet dagelijks hoe zijn zusje bij mama drinkt en voor hem is het niets bijzonders. Baby’s drinken nu eenmaal bij hun moeder.
Maar hoe zit dat met babydieren? In de peuterlogica drinken die natuurlijk ook bij hun moeder. Dus wanneer zoon met dieren speelt, drinken de babydieren natuurlijk af en toe bij hun moeder.
Knuffel babypoes drinkt bij mamapoes en de babydino drinkt ook bij zijn moeder. Vooruit, ik reken ook die laatste goed. Ook het babygordeldier drinkt bij zijn moeder en dat zette mij zelf aan het denken. Is een gordeldier eigenlijk een zoogdier? Ja, zo blijkt.

Een paar maanden later wil zoon het toch wat preciezer weten. Want waarom komt een kuikentje uit een ei en drinkt hij niet bij zijn moeder? Ik leg hem uit dat zoogdieren uit de buik van de moeder komen en ook moedermelk drinken. Meestal zijn de dieren met haren zoogdieren en die zonder haren of met veren geen zoogdieren. Het blijft voor hem interessante materie. Hij weet dat dolfijnen zoogdieren zijn en haaien niet.
Papazoogdieren komen volgens hem niet uit de buik van de moeder, maar uit de buik van de oma, want zijn papa komt immers uit de buik van oma.
Hoewel hij het allemaal prima weet, wil hij het af en toe nog even verifiëren. Terwijl ik dochter voed, krijg ik de vraag: “Mama, ben jij een zoogdier?”. ’s Avonds krijgt papa te horen dat hij geen zoogdier is, want hij kan geen baby voeden, omdat hij geen melk in zijn borsten heeft.

Heerlijke peuterlogica over een van de vanzelfsprekende dingen hier in huis.

–Anoniem

Ter ere van het 10-jarig bestaan van het Dragen en Voeden forum publiceren we een serie van ingezonden verhalen en foto’s waarin onze forumleden hun ultieme Natuurlijk Ouderschapsmoment(en) beschrijven. Wil jij jouw verhaal en/of foto hier ook bij hebben staan? Stuur het ons via het forum, of via het contactformulier hier op de website!

DELEN
Vorig artikelLaatste keer borstvoeding – DV 10 jaar lezersverhaal
Volgend artikelStoepje op, stoepje af
Cilfa Nieraad
Ik ben Cilfa, moeder van twee dochters en getrouwd met mijn liefhebbende echtgenerd. Ik heb Indiase Talen en Culturen gestudeerd in Leiden, en later Sociaal Wetenschappelijke Informatica in Amsterdam. Tijdens mijn eerste zwangerschap zocht ik meer informatie over draagdoeken en borstvoeding en kwam ik bij Dragen en Voeden terecht. Daar raakte ik hopeloos besmet met het Natuurlijk Ouderschap virus. Ik ben een enorme computer nerd en werd in 2014 technisch beheerder van het Dragen en Voeden forum. In 2015 nam ik, samen met Ramona Verwer, Dragen en Voeden van Kirsten Minnen over, en sinds begin 2018 ben ik de enige eigenaar. Mijn doel is om Natuurlijk Ouderschap bekend te maken onder het brede publiek, zodat er zoveel mogelijk mensen de voordelen daarvan mogen ervaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here