Bij ons in huis wordt veel gezongen. De afgelopen maanden hebben we naast onze eigen cd-collectie altijd minstens één kinder-cd van de bibliotheek te leen. Favoriet zijn cd’s met een boekje, waarbij op elke bladzijde een nieuw liedje staat met bijbehorende plaatjes. Liedjes van Dirk Scheele, Ageeth de Haan en Hakim bijvoorbeeld. Onze zoon van bijna vier vindt ze geweldig. Hij luistert naar de liedjes met het boek op schoot en slaat consequent bij elk liedje de bladzijde om, en hij hoeft de liedjes maar een paar keer te horen om ze te kunnen meezingen.

In november kwam het hele Sinterklaasrepertoire er opeens bij. Voor hem waren dit nieuwe liedjes, die hij snel oppikte en veel zong. Verder had hij nog weinig met het hele Sinterklaasgebeuren (toegegeven, de cadeautjes waren natuurlijk ook heel leuk). Maar die liedjes… ja, die vond hij geweldig. Hij kwam er ook al gauw achter dat er zelfs in winkels kerstSinterklaasliedjes gedraaid werden. Zijn wijsvinger in de lucht, grote ogen en een verbaasd “Mama, hoor eens! Die ken ik ook!”

Helaas voor hem is Sinterklaas voorbij. En hoewel het me enerzijds een worst zal wezen welke liedjes hij zingt, heb ik hem toch maar verteld dat de tijd van Sinterklaasliedjes voorbij is, en dat we nu Kerstliedjes gaan zingen. Best lekker, dat Piet niet meer dagelijks uit fietsen gaat en dat er niet meer op de deur wordt geklopt bij ons in huis. Maar ik ben toch wat verbaasd dat hij dit zomaar gewoon prima vindt. Het hele kerstrepertoire is ook weer nieuw en dus leuk, misschien dat hij daardoor de Sinterklaasliedjes nog niet zo heel erg mist. Hoewel, af en toe merken we dat we nog in een soort overgangsfase zitten. Toen opa afgelopen week bijvoorbeeld kwam oppassen en zoonlief de deur zingend voor hem opendeed met “Hij komt, hij komt, die goede lieve opa”, of toen hij bedacht een eigen variant te maken op “Zie ginds komt de stoomboot” (Wist je dat kerstbomen ook uit Spanje komen?).

Voorlopig genieten we nog even van “djingel bel, djingel bel, djingel oh de wee” en dan ben ik heel benieuwd wat hij straks in januari zingt…

Corine

1 REACTIE

  1. Hier wordt nog regelmatig dag gezegd tegen bomma en bompa met “Dag sinterbomma, dag, dag, dag, dag, zwarte piet, dag sinterbompa.” Ik denk dat de liedjes ook in januari nog wel even blijven hangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here