Dat je met draagdoeken kunt dragen is nogal een open deur. De afgelopen vijf jaar hebben we nog een aantal toepassingen ontdekt.

 

IMG_0060IMG_4515IMG_7288

Schommeldoek

Aan een schommelhaak wordt een doek een fijne hangplek. Zorg er voor dat de haak stevig verankerd is. Bijvoorbeeld in de deuropening of aan het plafond. Onze schommeldoekplek is een haak aan de het balkenframe dat we in de tuin bouwden. Zorg voor een stevige platte knoop, links over rechts en rechts over links. Gebruik natuurlijk je minst kwetsbare doek hiervoor.

IMG_4531IMG_4539

Hangmat

Wanneer je een lange doek om een tafelblad heenknoopt (wederom met een platte knoop) krijg je onder de tafel een fijne hangmat. In de lengte, maar er kunnen ook twee naast elkaar in de breedte. Het leuke is dat kleinere kindjes er al snel zelf in en uit kunnen klimmen.

IMG_3893 IMG_3917 
IMG_0248

Dekentje

Onze doeken zijn ook regelmatig gebruikt als dekentje, thuis of onderweg, bij het afknopen is de doek nog lekker warm en kan je soms je kindje nog even weg leggen zonder dat deze wakker wordt. In theorie.

 Kleding

Ik stel me zo voor dat je best een leuke jurk kun draperen met een doek. Genoeg mooie wevingen waar ik wel een jurk in zie. Wij kwamen niet verder dan een tulband, dus mochten we ooit naar de Sahara gaan; de doek gaat mee.

 

IMG_1800IMG_1771

Bouwmateriaal

De doeken doen ook regelmatig dienst als tentmateriaal, een paar stoelen aan elkaar, doek erover en klaar!
Wat doen jullie zoal met je doeken, naast dragen?

IMG_3302IMG_9337

 

Alyson

IMG_4518 

 

 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here