Ongeveer tien jaar geleden werkte ik in een pension in een wintersport gebied in de alpen. In de weekenden tijdens een gastenwissel was ik onder andere verantwoordelijk voor de was. In de wasmachine die we hadden paste drie volledige bed setjes, of zeven dekbedovertrekken. Een was duurde ongeveer vijftig minuten. Ik zette een wekker op mijn telefoon zodra ik de wasmachine aanzette. Ik hing de net uitgehaalde was op en de droge was haalde ik af, die kon meteen op de bedden. In de tussentijd kon ik de kamertjes schoonmaken en gasten ontvangen. Ik vond het heerlijk om tegen de klok in met de was bezig te zijn.

Hoe anders vind ik dat op dit moment. Hier doet een was met voorspoelen er twee uur en drie kwartier over. Er past minder in een machine en we leven in een vochtig seizoen enIMAG2185  vochtig land. Het drogen van de was duurt veel langer. En ook al vind ik het normaal heerlijk om de was te doen, vooral als die buiten opgehangen kan worden, het is een ander verhaal als je in 36 uur tijd minimaal 11 wassen moet draaien omdat je dreumesmeisje zo ziek is dat ze niets kan binnenhouden en dat graag met je deelt… Toch geeft het wel voldoening om al die was in een huis zonder droger en met een beperkte voorraad wasknijpers en was-ophang-plek schoon, droog en opgeruimd te krijgen. Dit keer doe ik behalve de was niets anders dan lekker kroelen en bankhangen met mijn arme schaapje.

Wendela

DELEN
Vorig artikelVerbaasd en anders
Volgend artikelTijd verandert
Wendela van Rhee
Ik ben Wendela, 32 lentes jong en moeder van een dreumesmeisje. Ik ben een scheikundige in de farmaceutische industrie die zich op het moment volledig inzet voor het onvoorwaardelijk opvoeden en natuurlijk ouderschap. Wekelijks kun je hier blogs daarover lezen. Op mijn eigen blog schrijf ik over nog veel meer onderwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here