De mensen die mijn blogjes vaker lezen, weten dat ik erg hou van voorleven. Het is alleen niet altijd even makkelijk. Ik probeer gezonder te eten en meer te bewegen in de hoop dat ik daarmee een goed voorbeeld geef. We kijken veel minder tv dan vroeger en eten elke avond braaf aan tafel. Maar wat doe je als je bijnapeuter jouw voorbeeld ook echt volgt?

Want de billen van knuffels moeten worden gepoetst, de knuffels worden in bed gestopt op vergelijkbare manieren zoals baardmans en ik dat doen. Madam zegt geregeld “Sow”, want dan doen wij blijkbaar ook.
Mijn dame zat laatst heerlijk met stiften te kleuren. Zonder broek en luier, want dat is blijkbaar fijn. Op een gegeven moment besloot ze dat de A4tjes voor haar niet het juiste canvas was en dat haar lijf prima geschikt is. Nu heb ik daar geen problemen mee. Het was echter wel duidelijk dat een been en voet duidelijk meer vrolijke strepen had dan de ander. Toen ik haar vroeg waarom ze op haar armen en benen tekende in plaats van op de blaadjes voor haar wees ze naar mijn voet metde mededeling “Mamma, tien” Op de betreffende voet en onderbeen staat een tattoage. Tja, wat kan ik dan zeggen? Dat het toch eigenlijk niet helemaal de bedoeling is om op jezelf te tekenen?

Of wat doe ik op de momenten dat ik zwaar ongesteld ben en bijna migraine heb? Waarbij cola en pijnstillers helpt en ik me vaak niet kan beheersen om een reep chocolade of een zak chips weg te kanen?
Ik hoop maar dat ik goed genoeg voorleef en dat bijnapeuter de uitleg snapt over waarom ik bepaalde dingen niet voorleef hoe ik graag zou zien dat zij het doet.

Wendela

DELEN
Vorig artikelLappen & papier
Volgend artikelSamen slapen
Wendela van Rhee
Ik ben Wendela, 32 lentes jong en moeder van een dreumesmeisje. Ik ben een scheikundige in de farmaceutische industrie die zich op het moment volledig inzet voor het onvoorwaardelijk opvoeden en natuurlijk ouderschap. Wekelijks kun je hier blogs daarover lezen. Op mijn eigen blog schrijf ik over nog veel meer onderwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here