Toen tijdens mijn eerste zwangerschap gevraagd werd of ik borstvoeding ging geven, vond ik dat een rare vraag. Natuurlijk ging ik dat doen, ik was student, mijn man ook, en borstvoeding is gratis. Mocht dat niet lukken, zou ik dan wel zien. Veel meer had ik er niet over nagedacht.
Dochter werd geboren, en hapte goed aan. Te goed. Ze dronk ook goed door. Te goed. Waardoor ik na 3 dagen met overproductie en kloven zat… Gek genoeg is er nooit bij me opgekomen dat ik ook kon stoppen met borstvoeding, ik deed gewoon wat normaal was en deze problemen zouden vast wel overgaan.
Na 2 weken en een zalfje van de dokter gingen de kloven weg. Ik bleef teveel melk houden, maar gelukkig kon ik het toen wel goed aan.

Bij mijn tweede en derde kind moest ik op dag 2 al gaan blokvoeden (een term geleerd op D&V) vanwege overproductie. Mijn oudste voedde ik ruim 2,5 jaar, mijn middelste ongeveer 20 maanden, en mijn jongste heeft iets meer dan 2 jaar bij mij gedronken. Ik kijk tevreden terug op een borstvoedingsperiode die niet altijd makkelijk was, maar me wel veel mooie momenten heeft opgeleverd.

–Ckialita

Ter ere van het 10-jarig bestaan van het Dragen en Voeden forum publiceren we een serie van ingezonden verhalen en foto’s waarin onze forumleden hun ultieme Natuurlijk Ouderschapsmoment(en) beschrijven. Wil jij jouw verhaal en/of foto hier ook bij hebben staan? Stuur het ons via het forum, of via het contactformulier hier op de website!

DELEN
Vorig artikelNiet blijven liggen – DV 10 jaar lezersverhaal
Volgend artikelAP met knuffels – DV 10 jaar lezersverhaal
Cilfa Nieraad
Ik ben Cilfa, moeder van twee dochters en getrouwd met mijn liefhebbende echtgenerd. Ik heb Indiase Talen en Culturen gestudeerd in Leiden, en later Sociaal Wetenschappelijke Informatica in Amsterdam. Tijdens mijn eerste zwangerschap zocht ik meer informatie over draagdoeken en borstvoeding en kwam ik bij Dragen en Voeden terecht. Daar raakte ik hopeloos besmet met het Natuurlijk Ouderschap virus. Ik ben een enorme computer nerd en werd in 2014 technisch beheerder van het Dragen en Voeden forum. In 2015 nam ik, samen met Ramona Verwer, Dragen en Voeden van Kirsten Minnen over, en sinds begin 2018 ben ik de enige eigenaar. Mijn doel is om Natuurlijk Ouderschap bekend te maken onder het brede publiek, zodat er zoveel mogelijk mensen de voordelen daarvan mogen ervaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here