Kleine vragen topic d&vkeuken
Moderator: Mod_Forum_Voeden
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Dank dames, ik ga eens even kijken wat haalbaar is. Ik heb er 4 rond lopen, dus voorkeur voor de dingen die ze zelf kunnen pakken / regelen of wat minimaal tijd kost. Tijd om voor te bereiden / bakken heb ik dan wel weer voldoende, dus ik ga eens even kijken naar muffins e.d. Eieren koken ga ik nu even doen Notenballetjes weet ik niet of ze dat lusten, maar ga ik wel even proberen, kan de magimix vast voor me maken
@Malmana heb je een recept voor appelreepjes? Klinkt alsof ze dat zouden lusten
@Malmana heb je een recept voor appelreepjes? Klinkt alsof ze dat zouden lusten
-
-
- Berichten: 8359
- Lid geworden op: 06 dec 2015 11:55
- Hobbies: muziek, creatief bezig zijn
- Locatie: Midden Nederland
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Appelrepen
Ingrediënten :
150 gram bloem (meel werkt ook)
3 el olie
halve appel (ik doe vaak een hele appel, maar zoek dan een wat kleinere uit)
75 gram rozijnen
1 ei of 1 fleg egg/chia-egg(1 eetlepel lijnzaad geweekt in 2 eetlepels water/1 el chiazaad geweekt in 3 el water)
1 eetlepel kaneel
3 el honing of dadelstroop
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Rasp de appel en week de rozijnen in lauwwarm water.
Meng de bloem, de olie, de geraspte appel, de rozijnen, het ei (of vervanging) , de kaneel en 2 eetlepels honing of dadelstroop door elkaar. Maak er daarna een bal van, is die te droog voeg dan nog wat olie toe, is die nog te nat voeg dan nog wat bloem toe.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg hierover in een rechthoek van ongeveer een halve centimeter dik.
Zet in de oven voor 10 minuten.
Na die 10 minuten snijd je de plak in ongeveer 10 stukken en strijk je de overgebleven honing of dadelstroop over de stukken heen. Daarna nog een keer 10 – 15 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.
@mamamuis
Ingrediënten :
150 gram bloem (meel werkt ook)
3 el olie
halve appel (ik doe vaak een hele appel, maar zoek dan een wat kleinere uit)
75 gram rozijnen
1 ei of 1 fleg egg/chia-egg(1 eetlepel lijnzaad geweekt in 2 eetlepels water/1 el chiazaad geweekt in 3 el water)
1 eetlepel kaneel
3 el honing of dadelstroop
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Rasp de appel en week de rozijnen in lauwwarm water.
Meng de bloem, de olie, de geraspte appel, de rozijnen, het ei (of vervanging) , de kaneel en 2 eetlepels honing of dadelstroop door elkaar. Maak er daarna een bal van, is die te droog voeg dan nog wat olie toe, is die nog te nat voeg dan nog wat bloem toe.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg hierover in een rechthoek van ongeveer een halve centimeter dik.
Zet in de oven voor 10 minuten.
Na die 10 minuten snijd je de plak in ongeveer 10 stukken en strijk je de overgebleven honing of dadelstroop over de stukken heen. Daarna nog een keer 10 – 15 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.
@mamamuis
"Calvin" 28-7-2018
“Saar” 15-10-2021
Uit liefde geboren, puur geluk.
neko switch derya deep, hoppediz hop-tye agadir, you-wa, hoppediz ringling los angeles rood, ellevill paisley smaragd maat 5, didymos ada light green maat 8, MaM watersling, close caboo lite, vipcarrier petrol bamboo
“Saar” 15-10-2021
Uit liefde geboren, puur geluk.
neko switch derya deep, hoppediz hop-tye agadir, you-wa, hoppediz ringling los angeles rood, ellevill paisley smaragd maat 5, didymos ada light green maat 8, MaM watersling, close caboo lite, vipcarrier petrol bamboo
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ik pak net een kaas cracker van de Lidl en realiseer me dat we dat vaker als tussendoortje pakken. Deze is met wat meegebakken kaas er op, ze bestaan ook met zaden en pitten. Met name deze met wat kaas eet ik zonder verder beleg; heerlijk en makkelijk!
zl S 11-2008
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Hier eten ze vooral fruit tussendoor en tomaatjes of een stuk komkommer. En soms yoghurt met muesli ofzo of een boterham, maar dat zie ik meer als 4e maaltijd. Ze lunchen hier vroeg op school dus hebben om 2 uur echt wel weer trek.
Mama van Aron (2010), Tim (2013) en Loïs (2017)
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
hier na school ook altijd hongerige kinderen. Ik geef vaak ook een restje avondeten van eerder die week. Een pitabroodje met falafel en rauwkost gaat er ook altijd goed in. Ik probeer sowieso eens per week een pan soep te maken voor alle hongerige tussendoormomenten.
Van de week vroeg mn dochter om nacho's, met een flinke bak guacamole en verse salsa erbij krijgen ze iig ook nog wat groenvoer binnen.
Van de week vroeg mn dochter om nacho's, met een flinke bak guacamole en verse salsa erbij krijgen ze iig ook nog wat groenvoer binnen.
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Zetmeel?
Dat zit in elke graansoort, dus hoe bedoel je dat?
Ik bak zuurdesembrood, erg lekker al zeg ik het zelf, met enkel meel, bloem en water.
dochter 2014 en zoon 2017
-
-
- Berichten: 8359
- Lid geworden op: 06 dec 2015 11:55
- Hobbies: muziek, creatief bezig zijn
- Locatie: Midden Nederland
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ik bedoel aardappelzetmeel. Ik houd niet van zuurdesem, helaas.
"Calvin" 28-7-2018
“Saar” 15-10-2021
Uit liefde geboren, puur geluk.
neko switch derya deep, hoppediz hop-tye agadir, you-wa, hoppediz ringling los angeles rood, ellevill paisley smaragd maat 5, didymos ada light green maat 8, MaM watersling, close caboo lite, vipcarrier petrol bamboo
“Saar” 15-10-2021
Uit liefde geboren, puur geluk.
neko switch derya deep, hoppediz hop-tye agadir, you-wa, hoppediz ringling los angeles rood, ellevill paisley smaragd maat 5, didymos ada light green maat 8, MaM watersling, close caboo lite, vipcarrier petrol bamboo
-
-
- Berichten: 1506
- Lid geworden op: 26 aug 2016 22:50
- Hobbies: Lezen
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ik weet niet meer wie het vroeg, maar er werd gevraagd naar een humus recept zonder tahin.
In de receptenfolder van de jumbo stond er een met geroosterde wortel.
In de receptenfolder van de jumbo stond er een met geroosterde wortel.
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ik wil een glutenvrije taart maken. Er moeten 6 eieren in en die zou ik het liefst vervangen. Ik heb egg-replacer maar werkt dat?
In het recept staat dat ik de eieren op kamer temperatuur 1 voor 1 moet toevoegen. Hoe doe ik dat dan met poeder? Of is het überhaupt geen goed idee?
In het recept staat dat ik de eieren op kamer temperatuur 1 voor 1 moet toevoegen. Hoe doe ik dat dan met poeder? Of is het überhaupt geen goed idee?
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ik ken het spul niet maar je zou ook door geprakte bananen kunnen vervangen als ik me niet vergis
Edit linkje
Edit 2: bij het eiwitpoeder dat ik wel eens gebruik moet je het eerst mixen met water en 10 mins laten staan. Zit er wellicht een gebruiksaanwijzing bij t spul?
Edit linkje
Edit 2: bij het eiwitpoeder dat ik wel eens gebruik moet je het eerst mixen met water en 10 mins laten staan. Zit er wellicht een gebruiksaanwijzing bij t spul?
mamma van een wicht en een batteraaf
-
- Moderator
- Berichten: 16275
- Lid geworden op: 10 aug 2012 20:26
- Hobbies: lezen
- Locatie: Gouda
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
De no egg in een ander bakje alvast mengen met water op kamertemperatuur en dat mengsel langzaam toevoegen. Of beginnen met de no egg + water. Ik bak natuurlijk niet glutenvrij, maar wel altijd zonder ei, en ik hou zelden de volgorde uit het recept aan.
Moeder van T (27-8-2011, 6 jr 4 mnd bv, en J (5-10-2015), 6 jr 9 mnd bv.
Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal
Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Als ik een donkere chocolade - taart met witte chocola (ganache, couverture) wil bekleden, lukt dat? Of blijf je de donkere taart zien?
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
ja dat lukt, maar het lukt beter als je eerst een laag marsepein of fondant er tussen doet. Anders blijf je het waarschijnlijk inderdaad zien, óf je moet meerdere lagen witte chocolade gebruiken. Maar meestal wordt er volgens mij dus een (dun) laagje fondant/marsepein tussen gedaan. Ook om het oppervlak vlakker te maken waardoor de ganache beter tot zijn recht komt. Tenzij je niet voor strak en glad gaat natuurlijk, dan zou ik misschien eerder een botercreme met witte chocolade overwegen en dan met de achterkant van een lepel pieken trekken of zo.
mamma van een wicht en een batteraaf
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Dankje @Wichie ik heb nog nooit met marsepein of fondant gewerkt. botercreme ook nog nooit gemaakt. Ik denk dat ik meerdere lagen ga doen. En het wordt een vlindertaart voor dl. Met verziersels bovenop. Dus dan valt het doorschijnen wat minder op (hoop ik)
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Wie heeft een lekker (liefst simpel) recept voor gevulde paprika? Het is lang geleden dat ik dat gemaakt heb.
DL: april 2013, ZL: mei 2016