Steun Dragen en Voeden zonder dat het je iets (extra) kost

Hier kun je alle nieuws en mededelingen over DenV vinden

Moderator: Mod_Forum_Algemeen

Gebruikersavatar

Appelboom

Berichten: 844
Lid geworden op: 06 jan 2012 19:21
Hobbies: klimmen, lezen

Re: Steun Dragen en Voeden zonder dat het je iets (extra) kost

Ongelezen bericht door Appelboom » 19 nov 2019 14:12

Prettig dat hier even kritisch over wordt nagedacht. Zelf had ik juist bij Bol.com nogal gemengde gevoelens, en dan vooral m.b.t. de boeken (waar het ooit mee begon). Bol.com weet van Nederlandse uitgevers een hogere marge af te dwingen dan andere boekhandels krijgen, wat de uitgevers nogal onder druk zet. En de stenen boekhandels hebben het best moeilijk, die zien echt een aandeel van hun verkoop weglekken naar Bol. Zelf koop ik boeken dan ook bij voorkeur in (soms de webwinkel van) een andere winkel dan Bol. Tja...

Overigens moet ik plots telkens opnieuw inloggen. Ik weet niet of dat iets met de Decathlon-toevoeging te maken heeft?

Idee. Misschien kan er één knop bovenaan die leidt naar een pagina met knoppen of linkjes naar de verschillende 'affiliates'? (En kunnen we daar een mooier word voor verzinnen misschien?)
DL november 2011, ZL mei 2013. Wat een rijkdom!


Karin89

Berichten: 1473
Lid geworden op: 03 mar 2016 11:16
Hobbies: Lezen, Koken

Re: Steun Dragen en Voeden zonder dat het je iets (extra) kost

Ongelezen bericht door Karin89 » 20 nov 2019 08:25

Appelboom schreef:
19 nov 2019 14:12
Idee. Misschien kan er één knop bovenaan die leidt naar een pagina met knoppen of linkjes naar de verschillende 'affiliates'? (En kunnen we daar een mooier word voor verzinnen misschien?)
Dit zou ik ook een goed idee vinden. Een knop 'steun D&V' of zo die leidt naar pagina met info over doneren en affiliate programma's

Ik heb er wat gemengde gevoelens over. D&V steunen middels aankopen die je toch al zou doen is natuurlijk een goed idee (en als ik nu wat bij bol koop gebruik ik de link ook). Maar het doel van deze programma's is gewoon méér verkopen natuurlijk. En nu staan er twee hele grote reclame knoppen permanent in je scherm.
Zl april 2017


Lin-da

Berichten: 2775
Lid geworden op: 29 okt 2010 20:48
Hobbies: Lezen, de kinderen, vakantie

Re: Steun Dragen en Voeden zonder dat het je iets (extra) kost

Ongelezen bericht door Lin-da » 20 nov 2019 08:41

Ik heb er niet zoveel moeite mee. Ik snap dat je creatief moet zijn wil je wat inkomen genereren. Ik denk moet eerlijk zeggen dat ik sommigen dingen op een gegeven moment niet meer zie dus die twee zwarte vlakken zie ik nu al haast niet meer net als de reclame over de draagjassen.
De webwinkel zijn niet helemaal d&v achtig dat klopt, maar ik merk dat D&v ook wel wat veranderd meer maatschappelijke topics/gillen/delen ( heerlijke vesten van de decatlon bijv.) ect volgens mij is er weinig nieuwe aanwas en zijn er haast geen zwangerschap topics/aftel topics ect.
Mama van 2 meisjes sept' 05 en sept' 07

Gebruikersavatar

silk

Berichten: 1127
Lid geworden op: 04 mar 2014 08:54
Hobbies: Lezen, filmpje kijken, koken
Locatie: Waar mijn mannen zijn.

Re: Steun Dragen en Voeden zonder dat het je iets (extra) kost

Ongelezen bericht door silk » 20 nov 2019 10:05

Jammer dat ik Decathlon nu pas zie. Ik heb vorige week net een bestelling geplaatst voor broeken voor mijn oudste. Ik heb heel veel was van hem en dat is de enige plek waar ik zijn kleren een beetje binnen budget kan houden. Elke dag extra wassen omdat hij maar 2 broeken heeft, zie ik ook niet bepaald zitten, 20 vaten was is genoeg op een week. :)
Δεν ελπίζω τίποτα. Δε φοβούμαι τίποτα. Είμαι λέφθερος.

Gebruikersavatar

Topic starter
Geekess
Forum Eigenaar
Forum Eigenaar
Berichten: 11399
Lid geworden op: 30 mei 2009 14:20
Hobbies: Dragen en Voeden
Locatie: Den Haag ******** Eigenaar forum en blog voor Natuurlijk Ouderschap
Contacteer:

Re: Steun Dragen en Voeden zonder dat het je iets (extra) kost

Ongelezen bericht door Geekess » 20 nov 2019 10:28

Decathlon is pas sinds gisteren :-)

Ik kom terug op het ethiekverhaal, maar dat kan even duren.
DL1 2009 - DL2 2014

Dragen en Voeden *** Forum en Blog voor het bevorderen van Natuurlijk Ouderschap ***


Wicky

Berichten: 8205
Lid geworden op: 16 jul 2012 12:46
Hobbies: o.a. kind, boek, tuin, fiets

Re: Steun Dragen en Voeden zonder dat het je iets (extra) kost

Ongelezen bericht door Wicky » 20 nov 2019 11:50

silk schreef:
20 nov 2019 10:05
Elke dag extra wassen omdat hij maar 2 broeken heeft, zie ik ook niet bepaald zitten, 20 vaten was is genoeg op een week. :)
Volledig off topic maar 20 [eeks] ? Woow dat is veel!
Zoon juni 2011, zoon maart 2016

"Veel diersoorten hebben het moeilijk op onze planeet en worden met uitsterven bedreigd. Helaas hoort de paarse krokodil daar niet bij."


Grace

Berichten: 117
Lid geworden op: 13 nov 2018 13:06
Hobbies: Tijd met gezin en sporten

Re: Steun Dragen en Voeden zonder dat het je iets (extra) kost

Ongelezen bericht door Grace » 21 nov 2019 09:20

|Misschine is het mogelijk om de klikbalk bovenaan kort te houden waarop je 1 knop hebt met Affliated links en als je daar naar klikt krijg je de verschillende links te zien naar bol.com en decathlon en ect. ect?

Gebruikersavatar

vuursteenmeisje

Berichten: 2609
Lid geworden op: 28 dec 2014 05:35
Hobbies: koken

Re: Steun Dragen en Voeden zonder dat het je iets (extra) kost

Ongelezen bericht door vuursteenmeisje » 21 nov 2019 09:43

Ik heb dan toch ook maar een bezwaar toe te voegen aan de eerder genoemde bezwaren (ik twijfelde over wel of niet posten). Ik probeer (met nadruk op probeer) lokaal en bij kleine (ook online) winkels te kopen. Omdat ik graag diversiteit hou in winkels en niet in de toekomst nog maar bij één of twee mega grote winkels terecht kan. Ik merkte dat ik geneigd was om in plaats daarvan bij bol.com te kopen. Heb ik uiteindelijk overigens niet gedaan. Nu is dat geen hele grote ramp, maar wellicht ook iets ter overweging?

Gebruikersavatar

Topic starter
Geekess
Forum Eigenaar
Forum Eigenaar
Berichten: 11399
Lid geworden op: 30 mei 2009 14:20
Hobbies: Dragen en Voeden
Locatie: Den Haag ******** Eigenaar forum en blog voor Natuurlijk Ouderschap
Contacteer:

Re: Steun Dragen en Voeden zonder dat het je iets (extra) kost

Ongelezen bericht door Geekess » 21 nov 2019 13:59

Zoals beloofd:
Ethische bezwaren tegen de affiliate links op het forum

Ik hoor van jullie een aantal bezwaren:
- Onethische bedrijven: slechte arbeidsomstandigheden, geen fair loon, plastic (china) meuk
- Grote bedrijven: maken kleine middenstand kapot, links op DV verleiden mensen om bij bol.com te kopen ipv bij lokale kleine winkeltjes

Ik merk dat deze bezwaren om meerdere redenen bij mij wringen.
Ten eerste hebben jullie gelijk. Bol.com en Decathlon zijn geen maatschappelijk verantwoorde bedrijven. Al denk ik zelf dat Decathlon beter bezig is dan bol.com. Je kan over hun statement hier meer lezen. Ik koop al jaren bij de Decathlon, en merk juist dat hun kwaliteit beter is dan bijv. die van Primark, dat ze weinig modegevoelig zijn, en duidelijk inzetten op spullen die wat langer mee gaan. "Beter dan bol.com" wil niet zeggen dat ze perfect bezig zijn.
Mijn beslissing om juist Decathlon toe te voegen, was een impulsieve. Ik weet ook niet of die link blijft, maar dat komt door hun uitbetalingsstrategie: ze betalen een bepaald bedrag uit, en ik vraag me af of ik met DV die drempel haal (bouwt over de maanden uiteraard wel op).
Bol.com is geen maatschappelijk verantwoord bedrijf. Ik koos bol.com boven amazon, maar dat zegt eigenlijk maar weinig :-) Waarom dan toch voor bol.com kiezen? Het is groot. Het aanbod is heel erg divers. Ik wil geen 30 affiliate-links op de site, ik wil maximaal 2 of 3 links.

Ten tweede wringen deze winkels inderdaad met de pijler "Bewust ouderschap". Minder consumeren, bewust consumeren en een betere wereld achterlaten voor onze kinderen.
Ik heb daar geen goed antwoord op. Het matcht gewoon niet. Maar dat doen de banners en de Markt voor Verkopers óók niet. Ik zie niet zo goed waarin dit anders zou zijn, behalve dan dat Dragen en Voeden geen percentage krijgt van wat je bij de webshops uit de banners/markt koopt, maar een vast periodiek bedrag.
In een ideale wereld kreeg ik een salaris voor mijn werk aan het forum, en kostte het forum in de lucht houden geheel geen geld. Of dekten de donaties de onkosten en een fair-trade salaris ;-)

Ten derde wil ik Dragen en Voeden zo onafhankelijk mogelijk houden. Affiliate links voelen voor mij niet helemaal onafhankelijk. Zolang ik enkel de algemene link plaats, vind ik het nog wel ok, maar wat ik niet wil, zijn directe links naar producten. Zo heeft bol.com bijvoorbeeld een mooie kant-en-klare banner naar hun Sinterklaas-afdeling. Makkelijk. Maar ik ga hem niet plaatsen, dat voelt voor mij als te veel reclame.
En ik merk dat het me soms wat beperkt in wat ik wel en niet zeg. Ik ben fan van bepaalde Decathlon spullen. Maar daar kan ik eigenlijk nu niet meer over praten op het forum, omdat dat dan voelt als 'betaalde reclame' ipv een oprechte enthousiaste mening.

Waarom kies ik dan wel voor affiliate links?
Dragen en Voeden moet zoveel mogelijk zelfvoorzienend worden op financiëel vlak. De technische kant gaat prima. Dat vraagt wel veel tijd en energie, en levert me geen loon op, maar dat is tot op zekere hoogte OK. Dragen en Voeden heeft wel wat kosten. Voorheen probeerde ik die te dekken door middel van advertenties: Banners en de Markt voor Verkopers. Die inkomsten dekten een groot deel van de kosten, maar niet alles.
Twee jaar geleden kwam daar de jaarlijkse donatiemaand DenVbruari bij. Dat werkte heel erg goed, en daar ben ik heel erg blij mee! Maar dat kost jullie wel geld :-)
Op zich zou een combinatie van advertenties en donaties kostendekkend zijn. Niet salaris-gevend, maar wel alle onkosten er uit, en een klein beetje over voor inkopen van verbetering/expertise. Ik ben alleen echt niet goed in sales.
Voor advertenties moet ik actief werven. Ik moet adverteerders benaderen, bijhouden wie reageert, wie wat afneemt. Voor de banners kan ik het plaatsen/laten vervallen van de banners deels automatiseren, maar voor de Markt is dat niet mogelijk. Dat moet ik dus bijhouden: wie heeft van wanneer tot wanneer welke rechten? En idealiter benader ik mensen voor hun abonnement afloopt over verlenging. Ik ben daar niet goed in, het kost me teveel energie en ik ben gewoon veel te soft en niet-commerciëel ingesteld.

Het liefst zou ik Dragen en Voeden advertentie-vrij hebben. Misschien dat ik de Markt voor Verkopers wel zou willen laten voortbestaan, maar dan nog wat toegankelijker voor juist de kleinere bedrijven. Ik weet nog niet hoe ik dat op een Geekess-vriendelijke manier voor elkaar kan krijgen.
Jullie jaarlijkse donaties leveren niet genoeg op om dit voor elkaar te kunnen krijgen, dus moest er een inspanningsarme manier van inkomen vergaren bij komen. Affiliate-links voldoen daar aan.

Kleine lokale eko-bio-fairtrade-verantwoorde winkels zijn geweldig en ik steun ze zoveel mogelijk met mijn eigen koopgedrag. Maar ze hebben meestal geen affiliate-programma, en omdat ze zo klein en specialistisch zijn, zou een affiliate-programma niet voldoende opleveren om met maar 2 a 3 links aan het vereiste minumum inkomen naast de donaties te kunnen voldoen. Ik zou méér links kunnen plaatsen, maar dat vraagt weer meer onderhoud/contacten/administratie.
Als jullie een goede one-stop maatschappelijk verantwoorde fair trade bio eko webshop weten met een veelzijdig assortiment en een goed affiliate programma, houd ik me aanbevolen!

Het grote voordeel aan affiliate links vind ik dat het jullie niks extra kost. Je kunt zelf kiezen of je gebruik maakt van de link of niet. Ben je het niet eens met de bedrijfsvoering van bol.com of Decathlon, dan koop je er gewoon niet. Ik wil niemand daartoe dwingen.

De plaatsing van de knoppen.
Hoe de twee knoppen nu staan, vind ik zelf niet ideaal. Ik wil de links makkelijk toegankelijk hebben, maar ook redelijk onopvallend. Dat laatste zijn ze nu niet. Daar ben ik een oplossing voor aan het zoeken.
Een aparte pagina komt er sowieso, maar ik denk dat het beter is om de links, zolang het bij max 2 a 3 blijft, ook sneller aanklikbaar/vindbaar op het forum te plaatsen.

Ik hoop dat ik jullie vragen hierover zo voldoende heb kunnen beantwoorden.
DL1 2009 - DL2 2014

Dragen en Voeden *** Forum en Blog voor het bevorderen van Natuurlijk Ouderschap ***

Gebruikersavatar

Topic starter
Geekess
Forum Eigenaar
Forum Eigenaar
Berichten: 11399
Lid geworden op: 30 mei 2009 14:20
Hobbies: Dragen en Voeden
Locatie: Den Haag ******** Eigenaar forum en blog voor Natuurlijk Ouderschap
Contacteer:

Re: Steun Dragen en Voeden zonder dat het je iets (extra) kost

Ongelezen bericht door Geekess » 21 nov 2019 14:02

Appelboom schreef:
19 nov 2019 14:12
Overigens moet ik plots telkens opnieuw inloggen. Ik weet niet of dat iets met de Decathlon-toevoeging te maken heeft?
Nee, dat heeft niks met de Decathlon-toevoeging te maken, maar met de domeinwisseling van gisteren.
We hebben een kleine aanpassing aan het forum-adres gedaan, waardoor je nu niet meer persé naar forum.dragen-en-voeden.nl hoeft te gaan, maar gewoon via www.dragen-en-voeden.nl daar kunt komen. De blog zat op dat adres, maar is nu verhuist naar blog.dragen-en-voeden.nl.
Dit kan wat bestaande sessies in de war gooien. Mocht je last hebben van het niet onthouden van je inloggegevens, leeg dan de cache van je browser.
DL1 2009 - DL2 2014

Dragen en Voeden *** Forum en Blog voor het bevorderen van Natuurlijk Ouderschap ***

Gebruikersavatar

vuursteenmeisje

Berichten: 2609
Lid geworden op: 28 dec 2014 05:35
Hobbies: koken

Re: Steun Dragen en Voeden zonder dat het je iets (extra) kost

Ongelezen bericht door vuursteenmeisje » 21 nov 2019 14:07

Bedankt voor de uitleg en ik begreep je keuze al, maar wilde het ook aan anderen ter overweging geven.
Ik zal in ieder geval weer doneren in februari en ik zou ook, als ik me rijker zou voelen, graag bijdrage aan een salaris voor jou.

Gebruikersavatar

Topic starter
Geekess
Forum Eigenaar
Forum Eigenaar
Berichten: 11399
Lid geworden op: 30 mei 2009 14:20
Hobbies: Dragen en Voeden
Locatie: Den Haag ******** Eigenaar forum en blog voor Natuurlijk Ouderschap
Contacteer:

Re: Steun Dragen en Voeden zonder dat het je iets (extra) kost

Ongelezen bericht door Geekess » 07 dec 2019 15:21

In een ander topic kwam de vraag of de Sinterklaasaankopen in de bol.com affiliate te merken waren. Het antwoord daarop is: jazeker!

Er kwamen aardig wat bestellingen binnen :-)
Afbeelding

Duidelijker over de langere periode vanaf het begin tot nu:
Afbeelding
DL1 2009 - DL2 2014

Dragen en Voeden *** Forum en Blog voor het bevorderen van Natuurlijk Ouderschap ***


mamavanvier

Berichten: 2766
Lid geworden op: 20 okt 2013 21:21
Hobbies: druk druk druk met 4 kids

Re: Steun Dragen en Voeden zonder dat het je iets (extra) kost

Ongelezen bericht door mamavanvier » 07 dec 2019 23:51

fijn!
Het werkt wel want ik heb mijn nieuwe telefoon ook via bol besteld. Scheelde nauwelijks iets met een andere plek en zo gaat er ook nog wat richting D&V...

Gebruikersavatar

Rovi

Berichten: 840
Lid geworden op: 29 aug 2017 08:40
Hobbies: lezen spellen naaien dragen

Re: Steun Dragen en Voeden zonder dat het je iets (extra) kost

Ongelezen bericht door Rovi » 09 dec 2019 09:20

Ik vind het ook wel geinig dat ik onze nieuwe stofzuiger terugzie in de grafiek. Die was echt aan vervanging toe (schoonmaakster klaagde dat er onderdelen af vielen en vond het maar niks dat wij hem hadden gefikst met waslijn).

Die stofzuiger was er ook wel gekomen zonder de link, maar nu kon er dan toch een tientje richting d&v. Misschien had ik hem dan wel ergens anders gekocht, maar hij was er wel gekomen.
Laatst gewijzigd door Rovi op 09 dec 2019 12:51, 1 keer totaal gewijzigd.
♥6-17♥ ♥8-19♥

Gebruikersavatar

Topic starter
Geekess
Forum Eigenaar
Forum Eigenaar
Berichten: 11399
Lid geworden op: 30 mei 2009 14:20
Hobbies: Dragen en Voeden
Locatie: Den Haag ******** Eigenaar forum en blog voor Natuurlijk Ouderschap
Contacteer:

Re: Steun Dragen en Voeden zonder dat het je iets (extra) kost

Ongelezen bericht door Geekess » 09 dec 2019 12:51

Hahaha leuk!
DL1 2009 - DL2 2014

Dragen en Voeden *** Forum en Blog voor het bevorderen van Natuurlijk Ouderschap ***

Plaats reactie