Wat eten we vandaag? #3
Moderator: Mod_Forum_Voeden
Re: Wat eten we vandaag? #3
Ik vind de hartige taartdeeg van koopmans uit de vriezer lekker en handig. Bij mij mislukt quiche eigenlijk nooit? Ik doe wel de ingrediënten er al (zo goed als) gaar in.
Dochter 10/2011 en zoon 03/2013
-
- Moderator
- Berichten: 16274
- Lid geworden op: 10 aug 2012 20:26
- Hobbies: lezen
- Locatie: Gouda
Re: Wat eten we vandaag? #3
Bladerdeeg heeft inderdaad sneller de neiging om zompig te worden dan hartige taart deeg.
Quiche in een springvorm kan best, maar dan niet te hoog maken. Speciale quiche vormen zijn niet voor niets zo laag. ;-)
Quiche in een springvorm kan best, maar dan niet te hoog maken. Speciale quiche vormen zijn niet voor niets zo laag. ;-)
Moeder van T (27-8-2011, 6 jr 4 mnd bv, en J (5-10-2015), 6 jr 9 mnd bv.
Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal
Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal
-
-
- Berichten: 4784
- Lid geworden op: 30 dec 2010 14:38
- Hobbies: huisje,boompje,beestje,kindje
- Locatie: Midden
Re: Wat eten we vandaag? #3
easy peasy, geen recept. Van Mn moeder. Ik maak m zo voor Ca 4 pers (2 volwassenen, drie kids). Meestal met wat salade erbij.
Pak diepvries spinazie
Twee zakjes geraspte kaas (1x oud, 1x belegen)
Pak bladerdeeg
4 eieren
Bladerdeeg ontdooien en in een springvorm
Spinazie in een pan ontdooien. Vuur uit, eieren en geraspte kaas erdoor en door elkaar roeren.
Spinvorm vullen en Ca 40min in de oven. Ik gok op 220.
Klaar
Ook koud, of the day after, bere lekker!
Qua variatie Kun je er nog spekjes, champignons en ui doorheen doen. Al vind ik het met spekjes vaak te zou worden.
-
-
- Berichten: 6745
- Lid geworden op: 18 dec 2013 17:52
- Hobbies: Naaien
Re: Wat eten we vandaag? #3
Ik gebruik dit quichedeeg recept: hoeft niet te rusten en is makkelijk uit te rollen. Gaat sneller dan naar de supermarkt lopen. 175 g bloem. 50 ml water, 50 ml olijfolie, snuf zout. Roeren, rollen, kneden, klaar.
ZL1 1-4-2016, ZL2 11-11-2018
Re: Wat eten we vandaag? #3
Gisterenavond andijviestamppot. Vandaag worden het patatjes. Een vriendin is jarig en we zijn uitgenodigd met het gezin een frietje te eten.
(Pleeg)moeder van vier!
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
-
-
- Berichten: 4887
- Lid geworden op: 16 mar 2009 11:05
Re: Wat eten we vandaag? #3
Oeh, die ga ik proberen!pompedom11 schreef: ↑21 okt 2019 21:48Ik gebruik dit quichedeeg recept: hoeft niet te rusten en is makkelijk uit te rollen. Gaat sneller dan naar de supermarkt lopen. 175 g bloem. 50 ml water, 50 ml olijfolie, snuf zout. Roeren, rollen, kneden, klaar.
-
-
- Berichten: 6745
- Lid geworden op: 18 dec 2013 17:52
- Hobbies: Naaien
Re: Wat eten we vandaag? #3
Komt uit vegetarisch genieten. Echt een aanrader. Is een belgisch kookboek.
ZL1 1-4-2016, ZL2 11-11-2018
-
-
- Berichten: 3329
- Lid geworden op: 03 apr 2011 11:19
- Hobbies: onze dochter, lezen
- Locatie: Friesland
Re: Wat eten we vandaag? #3
Dat ga ik ook proberen Pompedom. Al ben ik ook dmdsn van. Tante Fanny.
Mijn two cents: het ei/roommengsel door de vulling roeren en dan pas in het deeg.
Wij aten vandaag lasagne , zo lekker!
Mijn two cents: het ei/roommengsel door de vulling roeren en dan pas in het deeg.
Wij aten vandaag lasagne , zo lekker!
-
-
- Berichten: 8359
- Lid geworden op: 06 dec 2015 11:55
- Hobbies: muziek, creatief bezig zijn
- Locatie: Midden Nederland
Re: Wat eten we vandaag? #3
Pannenkoeken
"Calvin" 28-7-2018
“Saar” 15-10-2021
Uit liefde geboren, puur geluk.
neko switch derya deep, hoppediz hop-tye agadir, you-wa, hoppediz ringling los angeles rood, ellevill paisley smaragd maat 5, didymos ada light green maat 8, MaM watersling, close caboo lite, vipcarrier petrol bamboo
“Saar” 15-10-2021
Uit liefde geboren, puur geluk.
neko switch derya deep, hoppediz hop-tye agadir, you-wa, hoppediz ringling los angeles rood, ellevill paisley smaragd maat 5, didymos ada light green maat 8, MaM watersling, close caboo lite, vipcarrier petrol bamboo
Re: Wat eten we vandaag? #3
Doorgekookte knakworstjes
Re: Wat eten we vandaag? #3
Zou de olijfolie ook door zonnebloemolie vervangen kunnen worden? Of levert dat een ander resultaat op?pompedom11 schreef: ↑21 okt 2019 21:48Ik gebruik dit quichedeeg recept: hoeft niet te rusten en is makkelijk uit te rollen. Gaat sneller dan naar de supermarkt lopen. 175 g bloem. 50 ml water, 50 ml olijfolie, snuf zout. Roeren, rollen, kneden, klaar.
(ik kook best graag, maar dit soort dingen kan ik dus nog steeds niet zelf bedenken, of er dan iets speciaals aan die olijfolie is behalve de smaak )
♡ If you think my hands are full, you should see my heart ♡
-
-
- Berichten: 1617
- Lid geworden op: 17 jan 2014 08:47
- Hobbies: lezen, fietsen, cafeetjes,
- Locatie: Zutphen
Re: Wat eten we vandaag? #3
Mijn ervaring is dat dat prima kan. Roomboter werkt ook.San schreef: ↑24 okt 2019 13:02Zou de olijfolie ook door zonnebloemolie vervangen kunnen worden? Of levert dat een ander resultaat op?pompedom11 schreef: ↑21 okt 2019 21:48Ik gebruik dit quichedeeg recept: hoeft niet te rusten en is makkelijk uit te rollen. Gaat sneller dan naar de supermarkt lopen. 175 g bloem. 50 ml water, 50 ml olijfolie, snuf zout. Roeren, rollen, kneden, klaar.
(ik kook best graag, maar dit soort dingen kan ik dus nog steeds niet zelf bedenken, of er dan iets speciaals aan die olijfolie is behalve de smaak )
Zoon R mei 2014, zoon O juli 2016 en zoon W mei 2019
Re: Wat eten we vandaag? #3
Gisteren stamppot boerenkool, vanavond zelfgemaakte pizza
-
-
- Berichten: 6745
- Lid geworden op: 18 dec 2013 17:52
- Hobbies: Naaien
Re: Wat eten we vandaag? #3
Ja zonnebloemolie kan ook. Maar ik heb eugenlijk altijd wel olijfolie in huis.
ZL1 1-4-2016, ZL2 11-11-2018
-
-
- Berichten: 3329
- Lid geworden op: 03 apr 2011 11:19
- Hobbies: onze dochter, lezen
- Locatie: Friesland
Re: Wat eten we vandaag? #3
Chicken tonight, net als 25 jaar geleden toen we student waren... Niet perse voor herhaling vatbaar.