Wat eten we vandaag? #3
Moderator: Mod_Forum_Voeden
Re: Wat eten we vandaag? #3
O, hier ook bloemkool gekocht .
Ik wil voor t eerst van mn leven quiche gaan maken. Met bloemkool, paprika en tonijn.
Wish me luck, ik kan wel koken maar niet bakken. Weet niet wat dat is, maar pizza, brood, hartige taart, koekjes... heg lukt gewoon niet. Te zacht, te donker, te laf, niet gaar...
Dus.
Al mn moed bijelkaar geraapt en kantenklaar bladerdeeg gekocht.dan kan het niet misgaan, toch?
Toch??
Ik wil voor t eerst van mn leven quiche gaan maken. Met bloemkool, paprika en tonijn.
Wish me luck, ik kan wel koken maar niet bakken. Weet niet wat dat is, maar pizza, brood, hartige taart, koekjes... heg lukt gewoon niet. Te zacht, te donker, te laf, niet gaar...
Dus.
Al mn moed bijelkaar geraapt en kantenklaar bladerdeeg gekocht.dan kan het niet misgaan, toch?
Toch??
-
-
- Berichten: 8359
- Lid geworden op: 06 dec 2015 11:55
- Hobbies: muziek, creatief bezig zijn
- Locatie: Midden Nederland
Re: Wat eten we vandaag? #3
Succes. Hopelijk smaakt het.
Wij eten boerenkool vanavond. Als het me lukt wat boodschappen te doen zelfs met spekjes.
Wij eten boerenkool vanavond. Als het me lukt wat boodschappen te doen zelfs met spekjes.
"Calvin" 28-7-2018
“Saar” 15-10-2021
Uit liefde geboren, puur geluk.
neko switch derya deep, hoppediz hop-tye agadir, you-wa, hoppediz ringling los angeles rood, ellevill paisley smaragd maat 5, didymos ada light green maat 8, MaM watersling, close caboo lite, vipcarrier petrol bamboo
“Saar” 15-10-2021
Uit liefde geboren, puur geluk.
neko switch derya deep, hoppediz hop-tye agadir, you-wa, hoppediz ringling los angeles rood, ellevill paisley smaragd maat 5, didymos ada light green maat 8, MaM watersling, close caboo lite, vipcarrier petrol bamboo
-
-
- Berichten: 3928
- Lid geworden op: 16 mei 2014 12:57
- Hobbies: gebak
- Locatie: 0164
Re: Wat eten we vandaag? #3
Andijviestamp met hemarookworst.
V (maart 2014), F en L (juli 2017), G (augustus 2020)
stash: Hoppediz Timbuktu maat 6, Calin Bleu Yummy Olive maat 6, Manduca BlackLine LovinLilac, Yaro La Vita Emerald Black RS
stash: Hoppediz Timbuktu maat 6, Calin Bleu Yummy Olive maat 6, Manduca BlackLine LovinLilac, Yaro La Vita Emerald Black RS
-
-
- Berichten: 6746
- Lid geworden op: 18 dec 2013 17:52
- Hobbies: Naaien
Re: Wat eten we vandaag? #3
Wijeten gevulde tomaten met rijst. Voor de laatsre keer voorlopig.
ZL1 1-4-2016, ZL2 11-11-2018
-
- Moderator
- Berichten: 16275
- Lid geworden op: 10 aug 2012 20:26
- Hobbies: lezen
- Locatie: Gouda
Re: Wat eten we vandaag? #3
Hier wordt het vanavond pasta ovenschotel met broccoli en doperwten.
Moeder van T (27-8-2011, 6 jr 4 mnd bv, en J (5-10-2015), 6 jr 9 mnd bv.
Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal
Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal
-
-
- Berichten: 3928
- Lid geworden op: 16 mei 2014 12:57
- Hobbies: gebak
- Locatie: 0164
Re: Wat eten we vandaag? #3
Ongevraagd advies voor @Pet :
Ik zou een metalen taartvorm (springvorm of vlaaivorm) gebruiken. Ik vind dat, toch met bladerdeeg, prettiger bakken dan een stenen quichevorm.
Als je de lap deeg in de vorm hebt gelegd, prik er dan met een vork wat gaatjes in. En daarna een niet te dik laagje paneermeel of griesmeel erop strooien en dan pas de vulling erop. Misschien is het nodig de vulling voor te koken. Op de verpakking van het bladerdeeg staat hoe warm (en hoe lang) het in de oven moet.
Ik zou een metalen taartvorm (springvorm of vlaaivorm) gebruiken. Ik vind dat, toch met bladerdeeg, prettiger bakken dan een stenen quichevorm.
Als je de lap deeg in de vorm hebt gelegd, prik er dan met een vork wat gaatjes in. En daarna een niet te dik laagje paneermeel of griesmeel erop strooien en dan pas de vulling erop. Misschien is het nodig de vulling voor te koken. Op de verpakking van het bladerdeeg staat hoe warm (en hoe lang) het in de oven moet.
V (maart 2014), F en L (juli 2017), G (augustus 2020)
stash: Hoppediz Timbuktu maat 6, Calin Bleu Yummy Olive maat 6, Manduca BlackLine LovinLilac, Yaro La Vita Emerald Black RS
stash: Hoppediz Timbuktu maat 6, Calin Bleu Yummy Olive maat 6, Manduca BlackLine LovinLilac, Yaro La Vita Emerald Black RS
-
- Moderator
- Berichten: 16275
- Lid geworden op: 10 aug 2012 20:26
- Hobbies: lezen
- Locatie: Gouda
Re: Wat eten we vandaag? #3
En de vorm invetten, anders blijft je deeg plakken.
Moeder van T (27-8-2011, 6 jr 4 mnd bv, en J (5-10-2015), 6 jr 9 mnd bv.
Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal
Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal
-
-
- Berichten: 9667
- Lid geworden op: 19 dec 2011 15:13
- Hobbies: Mijn meisjes, naaien, bakken
- Locatie: Leiden
Re: Wat eten we vandaag? #3
Goede tips inderdaad! Ik heb geen probleem met mijn stenen quichevorm, maar het kan inderdaad wat lastig zijn. Groentes waar een hoop vocht uit komt bij het garen inderdaad even voorbakken/koken, dat scheelt al een hoop in de klefheid.TruusdeMier schreef: ↑21 okt 2019 15:28Ongevraagd advies voor @Pet :
Ik zou een metalen taartvorm (springvorm of vlaaivorm) gebruiken. Ik vind dat, toch met bladerdeeg, prettiger bakken dan een stenen quichevorm.
Als je de lap deeg in de vorm hebt gelegd, prik er dan met een vork wat gaatjes in. En daarna een niet te dik laagje paneermeel of griesmeel erop strooien en dan pas de vulling erop. Misschien is het nodig de vulling voor te koken. Op de verpakking van het bladerdeeg staat hoe warm (en hoe lang) het in de oven moet.
♥ F 11-2010 ♥ A 3-2013
***Unicorns for the win***
***Unicorns for the win***
-
-
- Berichten: 4887
- Lid geworden op: 16 mar 2009 11:05
Re: Wat eten we vandaag? #3
Mijn advies bij quiche, vroeg beginnen. Bij ons is het meestal nog soep als we de gebruikelijke tijd en temperatuur aanhouden. Bij onze oven moet er altijd temperatuur en tijd bij.
-
-
- Berichten: 4784
- Lid geworden op: 30 dec 2010 14:38
- Hobbies: huisje,boompje,beestje,kindje
- Locatie: Midden
Re: Wat eten we vandaag? #3
Spinazietaart. Yummie!
-
-
- Berichten: 3241
- Lid geworden op: 30 jun 2012 19:55
- Hobbies: fotografie
- Locatie: Grunn - Stad
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #3
Boterhammen chocopasta en tortilla chips met dip, nadat de vulling van de wraps volledig verbrand was. Ik ben niet goed in inductie koken
ZL1 8/2012 --- ZL2 10/2014
-
-
- Berichten: 4206
- Lid geworden op: 04 okt 2016 20:35
- Hobbies: Katten, lezen en schrijven
Re: Wat eten we vandaag? #3
Hutspot met visticks.
Love build a bridge, between your heart and mine.
Trotse mama van Milan; 27-07-2017 & Julia; 05-09-2022
Trotse mama van Milan; 27-07-2017 & Julia; 05-09-2022
Re: Wat eten we vandaag? #3
Nou, dit dus... na 45 min op 200 graden was het gewoon nog gesmolten daarbinnen...
Maar, heb wel geleerd! Ik moet een plattere vorm (heb geen quichevorm,,dus in springvorm gemaakt. Maar is te hoog, duurt lang!). En de oven moet heter. En de bodem was inderdaad zompig, dus moet iets van griesmeel op volgende keer (ik lees jullie tips nu pas, natuurlijk ).
En de vulling moet meer pit. Tabasco ofzo.
Goed, het eindresultaat kon slechter.
Het was eetbaar, al smaakte het meer naar omelet dan naar quiche (omdat we de zompige buitenkant eraf sneden ).
Zonde om de oven een uur aan te hebben staan voor een omelet... maar toch. Klein juichje omdag het in elk geval wel eetbaar was. En gaar. Na veel langer dan het recept zei)
-
-
- Berichten: 9667
- Lid geworden op: 19 dec 2011 15:13
- Hobbies: Mijn meisjes, naaien, bakken
- Locatie: Leiden
Re: Wat eten we vandaag? #3
Nou, fijn dat het wel eetbaar wasPet schreef: ↑21 okt 2019 19:01Nou, dit dus... na 45 min op 200 graden was het gewoon nog gesmolten daarbinnen...
Maar, heb wel geleerd! Ik moet een plattere vorm (heb geen quichevorm,,dus in springvorm gemaakt. Maar is te hoog, duurt lang!). En de oven moet heter. En de bodem was inderdaad zompig, dus moet iets van griesmeel op volgende keer (ik lees jullie tips nu pas, natuurlijk ).
En de vulling moet meer pit. Tabasco ofzo.
Goed, het eindresultaat kon slechter.
Het was eetbaar, al smaakte het meer naar omelet dan naar quiche (omdat we de zompige buitenkant eraf sneden ).
Zonde om de oven een uur aan te hebben staan voor een omelet... maar toch. Klein juichje omdag het in elk geval wel eetbaar was. En gaar. Na veel langer dan het recept zei)
Wat ik doe: lage stenen quichevorm, invetten, bekleden met bladerdeeg, paneermeel over de bodem. Vulling die ik er in doe is gaar, en ik doe de vorm niet te vol (blijft een halve cm onder de rand). Ei/roommengsel: ongeveer 100-125ml room en 2 grote of 3 kleinere eieren goed klutsen, peper/zout/kruiden naar smaak. Dat giet ik pas over de vulling als de oven goed voorverwarmd is (hetelucht/circulatie 190graden), soms nog geraspte kaas erover en dan meteen de oven in (dan heeft de nattigheid dus minder tijd om in de bodem te dringen). Dan is het bij ons altijd binnen 3 kwartier gaar en klaar. Oven is trouwens niks fancy's, gewoon een Indesit fornuis van zeker 10 jaar oud.
Maar ook in de springvorm maak ik soms een quiche achtige taart met ei/room erdoor, en dat gaat op bovenstaande manier ook altjid goed.
Hopelijk zie je het zitten om het nogmaals te proberen, het kan echt!
♥ F 11-2010 ♥ A 3-2013
***Unicorns for the win***
***Unicorns for the win***