Wat eten we vandaag? #3

Vanaf 6 maanden tot 80 jaar. Voor recepten, inspiratie en foto's.

Moderator: Mod_Forum_Voeden

Gebruikersavatar

Xandra

Berichten: 5186
Lid geworden op: 14 apr 2012 16:33
Hobbies: Lezen

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door Xandra » 21 okt 2019 19:26

Ik vind de hartige taartdeeg van koopmans uit de vriezer lekker en handig. Bij mij mislukt quiche eigenlijk nooit? Ik doe wel de ingrediënten er al (zo goed als) gaar in.
Dochter 10/2011 en zoon 03/2013

Gebruikersavatar

Mama_van_T
Moderator
Moderator
Berichten: 16275
Lid geworden op: 10 aug 2012 20:26
Hobbies: lezen
Locatie: Gouda

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door Mama_van_T » 21 okt 2019 19:56

Bladerdeeg heeft inderdaad sneller de neiging om zompig te worden dan hartige taart deeg.
Quiche in een springvorm kan best, maar dan niet te hoog maken. Speciale quiche vormen zijn niet voor niets zo laag. ;-)
Moeder van T (27-8-2011, 6 jr 4 mnd bv, en J (5-10-2015), 6 jr 9 mnd bv.

Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal

Gebruikersavatar

Wiesje

Berichten: 4784
Lid geworden op: 30 dec 2010 14:38
Hobbies: huisje,boompje,beestje,kindje
Locatie: Midden

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door Wiesje » 21 okt 2019 21:33

mamamuis schreef:
21 okt 2019 19:04
Wiesje schreef:
21 okt 2019 17:35
Spinazietaart. Yummie!
Welk recept gebruik je daarvoor Wiesje?
easy peasy, geen recept. Van Mn moeder. Ik maak m zo voor Ca 4 pers (2 volwassenen, drie kids). Meestal met wat salade erbij.

Pak diepvries spinazie
Twee zakjes geraspte kaas (1x oud, 1x belegen)
Pak bladerdeeg
4 eieren

Bladerdeeg ontdooien en in een springvorm
Spinazie in een pan ontdooien. Vuur uit, eieren en geraspte kaas erdoor en door elkaar roeren.
Spinvorm vullen en Ca 40min in de oven. Ik gok op 220.

Klaar :)
Ook koud, of the day after, bere lekker!

Qua variatie Kun je er nog spekjes, champignons en ui doorheen doen. Al vind ik het met spekjes vaak te zou worden.


pompedom11

Berichten: 6746
Lid geworden op: 18 dec 2013 17:52
Hobbies: Naaien

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door pompedom11 » 21 okt 2019 21:48

Ik gebruik dit quichedeeg recept: hoeft niet te rusten en is makkelijk uit te rollen. Gaat sneller dan naar de supermarkt lopen. 175 g bloem. 50 ml water, 50 ml olijfolie, snuf zout. Roeren, rollen, kneden, klaar.
ZL1 1-4-2016, ZL2 11-11-2018


WZK

Berichten: 17524
Lid geworden op: 22 nov 2009 19:48
Hobbies: Have fun!
Locatie: Apeldoorn

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door WZK » 22 okt 2019 10:03

Gisterenavond andijviestamppot. Vandaag worden het patatjes. Een vriendin is jarig en we zijn uitgenodigd met het gezin een frietje te eten.
(Pleeg)moeder van vier!

“Told you so.”

Sincerely,
your intuition


Jessie5743

Berichten: 4887
Lid geworden op: 16 mar 2009 11:05

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door Jessie5743 » 22 okt 2019 11:04

pompedom11 schreef:
21 okt 2019 21:48
Ik gebruik dit quichedeeg recept: hoeft niet te rusten en is makkelijk uit te rollen. Gaat sneller dan naar de supermarkt lopen. 175 g bloem. 50 ml water, 50 ml olijfolie, snuf zout. Roeren, rollen, kneden, klaar.
Oeh, die ga ik proberen!


pompedom11

Berichten: 6746
Lid geworden op: 18 dec 2013 17:52
Hobbies: Naaien

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door pompedom11 » 22 okt 2019 11:07

Komt uit vegetarisch genieten. Echt een aanrader. Is een belgisch kookboek.
ZL1 1-4-2016, ZL2 11-11-2018


Siena11

Berichten: 3329
Lid geworden op: 03 apr 2011 11:19
Hobbies: onze dochter, lezen
Locatie: Friesland

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door Siena11 » 22 okt 2019 20:28

Dat ga ik ook proberen Pompedom. Al ben ik ook dmdsn van. Tante Fanny.
Mijn two cents: het ei/roommengsel door de vulling roeren en dan pas in het deeg.

Wij aten vandaag lasagne , zo lekker!

Gebruikersavatar

Malmana

Berichten: 8359
Lid geworden op: 06 dec 2015 11:55
Hobbies: muziek, creatief bezig zijn
Locatie: Midden Nederland

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door Malmana » 22 okt 2019 20:29

Pannenkoeken
"Calvin" 28-7-2018
“Saar” 15-10-2021
Uit liefde geboren, puur geluk.
neko switch derya deep, hoppediz hop-tye agadir, you-wa, hoppediz ringling los angeles rood, ellevill paisley smaragd maat 5, didymos ada light green maat 8, MaM watersling, close caboo lite, vipcarrier petrol bamboo


Lindar76

Berichten: 38080
Lid geworden op: 03 mei 2009 17:25
Hobbies: Nvt

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door Lindar76 » 22 okt 2019 20:41

Doorgekookte knakworstjes [lol]

Gebruikersavatar

San

Berichten: 4499
Lid geworden op: 15 jun 2009 22:32
Locatie: Den Haag

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door San » 24 okt 2019 13:02

pompedom11 schreef:
21 okt 2019 21:48
Ik gebruik dit quichedeeg recept: hoeft niet te rusten en is makkelijk uit te rollen. Gaat sneller dan naar de supermarkt lopen. 175 g bloem. 50 ml water, 50 ml olijfolie, snuf zout. Roeren, rollen, kneden, klaar.
Zou de olijfolie ook door zonnebloemolie vervangen kunnen worden? Of levert dat een ander resultaat op?
(ik kook best graag, maar dit soort dingen kan ik dus nog steeds niet zelf bedenken, of er dan iets speciaals aan die olijfolie is behalve de smaak [redface] )
♡ If you think my hands are full, you should see my heart ♡

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Gebruikersavatar

anna1983

Berichten: 1617
Lid geworden op: 17 jan 2014 08:47
Hobbies: lezen, fietsen, cafeetjes,
Locatie: Zutphen

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door anna1983 » 24 okt 2019 13:05

San schreef:
24 okt 2019 13:02
pompedom11 schreef:
21 okt 2019 21:48
Ik gebruik dit quichedeeg recept: hoeft niet te rusten en is makkelijk uit te rollen. Gaat sneller dan naar de supermarkt lopen. 175 g bloem. 50 ml water, 50 ml olijfolie, snuf zout. Roeren, rollen, kneden, klaar.
Zou de olijfolie ook door zonnebloemolie vervangen kunnen worden? Of levert dat een ander resultaat op?
(ik kook best graag, maar dit soort dingen kan ik dus nog steeds niet zelf bedenken, of er dan iets speciaals aan die olijfolie is behalve de smaak [redface] )
Mijn ervaring is dat dat prima kan. Roomboter werkt ook.
Zoon R mei 2014, zoon O juli 2016 en zoon W mei 2019


mamamuis

Berichten: 2687
Lid geworden op: 05 feb 2012 13:47
Hobbies: moederen

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door mamamuis » 24 okt 2019 13:06

Gisteren stamppot boerenkool, vanavond zelfgemaakte pizza


pompedom11

Berichten: 6746
Lid geworden op: 18 dec 2013 17:52
Hobbies: Naaien

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door pompedom11 » 24 okt 2019 13:26

Ja zonnebloemolie kan ook. Maar ik heb eugenlijk altijd wel olijfolie in huis.
ZL1 1-4-2016, ZL2 11-11-2018


Siena11

Berichten: 3329
Lid geworden op: 03 apr 2011 11:19
Hobbies: onze dochter, lezen
Locatie: Friesland

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door Siena11 » 24 okt 2019 20:36

Chicken tonight, net als 25 jaar geleden toen we student waren... Niet perse voor herhaling vatbaar.

Gesloten