Wat eten we vandaag? #3

Vanaf 6 maanden tot 80 jaar. Voor recepten, inspiratie en foto's.

Moderator: Mod_Forum_Voeden


Pet

Berichten: 3792
Lid geworden op: 01 mar 2014 08:00
Hobbies: Lezen, zingen, breien

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door Pet » 21 okt 2019 15:11

O, hier ook bloemkool gekocht [lol] .
Ik wil voor t eerst van mn leven quiche gaan maken. Met bloemkool, paprika en tonijn.
Wish me luck, ik kan wel koken maar niet bakken. Weet niet wat dat is, maar pizza, brood, hartige taart, koekjes... heg lukt gewoon niet. Te zacht, te donker, te laf, niet gaar...
Dus.
Al mn moed bijelkaar geraapt en kantenklaar bladerdeeg gekocht.dan kan het niet misgaan, toch?
Toch?? [pray]

Gebruikersavatar

Malmana

Berichten: 8359
Lid geworden op: 06 dec 2015 11:55
Hobbies: muziek, creatief bezig zijn
Locatie: Midden Nederland

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door Malmana » 21 okt 2019 15:17

Succes. Hopelijk smaakt het.

Wij eten boerenkool vanavond. Als het me lukt wat boodschappen te doen zelfs met spekjes.
"Calvin" 28-7-2018
“Saar” 15-10-2021
Uit liefde geboren, puur geluk.
neko switch derya deep, hoppediz hop-tye agadir, you-wa, hoppediz ringling los angeles rood, ellevill paisley smaragd maat 5, didymos ada light green maat 8, MaM watersling, close caboo lite, vipcarrier petrol bamboo

Gebruikersavatar

TruusdeMier

Berichten: 3928
Lid geworden op: 16 mei 2014 12:57
Hobbies: gebak
Locatie: 0164

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door TruusdeMier » 21 okt 2019 15:25

Andijviestamp met hemarookworst.
V (maart 2014), F en L (juli 2017), G (augustus 2020)

stash: Hoppediz Timbuktu maat 6, Calin Bleu Yummy Olive maat 6, Manduca BlackLine LovinLilac, Yaro La Vita Emerald Black RS


pompedom11

Berichten: 6746
Lid geworden op: 18 dec 2013 17:52
Hobbies: Naaien

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door pompedom11 » 21 okt 2019 15:26

Wijeten gevulde tomaten met rijst. Voor de laatsre keer voorlopig.
ZL1 1-4-2016, ZL2 11-11-2018

Gebruikersavatar

Mama_van_T
Moderator
Moderator
Berichten: 16275
Lid geworden op: 10 aug 2012 20:26
Hobbies: lezen
Locatie: Gouda

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door Mama_van_T » 21 okt 2019 15:28

Hier wordt het vanavond pasta ovenschotel met broccoli en doperwten.
Moeder van T (27-8-2011, 6 jr 4 mnd bv, en J (5-10-2015), 6 jr 9 mnd bv.

Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal

Gebruikersavatar

TruusdeMier

Berichten: 3928
Lid geworden op: 16 mei 2014 12:57
Hobbies: gebak
Locatie: 0164

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door TruusdeMier » 21 okt 2019 15:28

Ongevraagd advies voor @Pet :
Ik zou een metalen taartvorm (springvorm of vlaaivorm) gebruiken. Ik vind dat, toch met bladerdeeg, prettiger bakken dan een stenen quichevorm.
Als je de lap deeg in de vorm hebt gelegd, prik er dan met een vork wat gaatjes in. En daarna een niet te dik laagje paneermeel of griesmeel erop strooien en dan pas de vulling erop. Misschien is het nodig de vulling voor te koken. Op de verpakking van het bladerdeeg staat hoe warm (en hoe lang) het in de oven moet.
V (maart 2014), F en L (juli 2017), G (augustus 2020)

stash: Hoppediz Timbuktu maat 6, Calin Bleu Yummy Olive maat 6, Manduca BlackLine LovinLilac, Yaro La Vita Emerald Black RS

Gebruikersavatar

Mama_van_T
Moderator
Moderator
Berichten: 16275
Lid geworden op: 10 aug 2012 20:26
Hobbies: lezen
Locatie: Gouda

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door Mama_van_T » 21 okt 2019 15:30

En de vorm invetten, anders blijft je deeg plakken.
Moeder van T (27-8-2011, 6 jr 4 mnd bv, en J (5-10-2015), 6 jr 9 mnd bv.

Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal

Gebruikersavatar

MamaRF

Berichten: 9667
Lid geworden op: 19 dec 2011 15:13
Hobbies: Mijn meisjes, naaien, bakken
Locatie: Leiden

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door MamaRF » 21 okt 2019 16:35

TruusdeMier schreef:
21 okt 2019 15:28
Ongevraagd advies voor @Pet :
Ik zou een metalen taartvorm (springvorm of vlaaivorm) gebruiken. Ik vind dat, toch met bladerdeeg, prettiger bakken dan een stenen quichevorm.
Als je de lap deeg in de vorm hebt gelegd, prik er dan met een vork wat gaatjes in. En daarna een niet te dik laagje paneermeel of griesmeel erop strooien en dan pas de vulling erop. Misschien is het nodig de vulling voor te koken. Op de verpakking van het bladerdeeg staat hoe warm (en hoe lang) het in de oven moet.
Goede tips inderdaad! Ik heb geen probleem met mijn stenen quichevorm, maar het kan inderdaad wat lastig zijn. Groentes waar een hoop vocht uit komt bij het garen inderdaad even voorbakken/koken, dat scheelt al een hoop in de klefheid.
F 11-2010 ♥ A 3-2013
***Unicorns for the win***


Jessie5743

Berichten: 4887
Lid geworden op: 16 mar 2009 11:05

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door Jessie5743 » 21 okt 2019 17:33

Mijn advies bij quiche, vroeg beginnen. Bij ons is het meestal nog soep als we de gebruikelijke tijd en temperatuur aanhouden. Bij onze oven moet er altijd temperatuur en tijd bij.

Gebruikersavatar

Wiesje

Berichten: 4784
Lid geworden op: 30 dec 2010 14:38
Hobbies: huisje,boompje,beestje,kindje
Locatie: Midden

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door Wiesje » 21 okt 2019 17:35

Spinazietaart. Yummie!


Luc

Berichten: 3241
Lid geworden op: 30 jun 2012 19:55
Hobbies: fotografie
Locatie: Grunn - Stad
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door Luc » 21 okt 2019 18:44

Boterhammen chocopasta en tortilla chips met dip, nadat de vulling van de wraps volledig verbrand was. Ik ben niet goed in inductie koken [mrgreen]
ZL1 8/2012 --- ZL2 10/2014

Gebruikersavatar

MissSnickje91

Berichten: 4206
Lid geworden op: 04 okt 2016 20:35
Hobbies: Katten, lezen en schrijven

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door MissSnickje91 » 21 okt 2019 18:51

Hutspot met visticks.
Love build a bridge, between your heart and mine.

Trotse mama van Milan; 27-07-2017 & Julia; 05-09-2022


Pet

Berichten: 3792
Lid geworden op: 01 mar 2014 08:00
Hobbies: Lezen, zingen, breien

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door Pet » 21 okt 2019 19:01

Baukje schreef:
21 okt 2019 17:33
Mijn advies bij quiche, vroeg beginnen. Bij ons is het meestal nog soep als we de gebruikelijke tijd en temperatuur aanhouden. Bij onze oven moet er altijd temperatuur en tijd bij.
Nou, dit dus... na 45 min op 200 graden was het gewoon nog gesmolten daarbinnen...

Maar, heb wel geleerd! Ik moet een plattere vorm (heb geen quichevorm,,dus in springvorm gemaakt. Maar is te hoog, duurt lang!). En de oven moet heter. En de bodem was inderdaad zompig, dus moet iets van griesmeel op volgende keer (ik lees jullie tips nu pas, natuurlijk [redface] ).
En de vulling moet meer pit. Tabasco ofzo.

Goed, het eindresultaat kon slechter.
Het was eetbaar, al smaakte het meer naar omelet dan naar quiche (omdat we de zompige buitenkant eraf sneden [lol] ).
Zonde om de oven een uur aan te hebben staan voor een omelet... maar toch. Klein juichje omdag het in elk geval wel eetbaar was. En gaar. Na veel langer dan het recept zei)


mamamuis

Berichten: 2687
Lid geworden op: 05 feb 2012 13:47
Hobbies: moederen

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door mamamuis » 21 okt 2019 19:04

Wiesje schreef:
21 okt 2019 17:35
Spinazietaart. Yummie!
Welk recept gebruik je daarvoor Wiesje?

Gebruikersavatar

MamaRF

Berichten: 9667
Lid geworden op: 19 dec 2011 15:13
Hobbies: Mijn meisjes, naaien, bakken
Locatie: Leiden

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door MamaRF » 21 okt 2019 19:20

Pet schreef:
21 okt 2019 19:01
Baukje schreef:
21 okt 2019 17:33
Mijn advies bij quiche, vroeg beginnen. Bij ons is het meestal nog soep als we de gebruikelijke tijd en temperatuur aanhouden. Bij onze oven moet er altijd temperatuur en tijd bij.
Nou, dit dus... na 45 min op 200 graden was het gewoon nog gesmolten daarbinnen...

Maar, heb wel geleerd! Ik moet een plattere vorm (heb geen quichevorm,,dus in springvorm gemaakt. Maar is te hoog, duurt lang!). En de oven moet heter. En de bodem was inderdaad zompig, dus moet iets van griesmeel op volgende keer (ik lees jullie tips nu pas, natuurlijk [redface] ).
En de vulling moet meer pit. Tabasco ofzo.

Goed, het eindresultaat kon slechter.
Het was eetbaar, al smaakte het meer naar omelet dan naar quiche (omdat we de zompige buitenkant eraf sneden [lol] ).
Zonde om de oven een uur aan te hebben staan voor een omelet... maar toch. Klein juichje omdag het in elk geval wel eetbaar was. En gaar. Na veel langer dan het recept zei)
Nou, fijn dat het wel eetbaar was [cheesygrin]
Wat ik doe: lage stenen quichevorm, invetten, bekleden met bladerdeeg, paneermeel over de bodem. Vulling die ik er in doe is gaar, en ik doe de vorm niet te vol (blijft een halve cm onder de rand). Ei/roommengsel: ongeveer 100-125ml room en 2 grote of 3 kleinere eieren goed klutsen, peper/zout/kruiden naar smaak. Dat giet ik pas over de vulling als de oven goed voorverwarmd is (hetelucht/circulatie 190graden), soms nog geraspte kaas erover en dan meteen de oven in (dan heeft de nattigheid dus minder tijd om in de bodem te dringen). Dan is het bij ons altijd binnen 3 kwartier gaar en klaar. Oven is trouwens niks fancy's, gewoon een Indesit fornuis van zeker 10 jaar oud.

Maar ook in de springvorm maak ik soms een quiche achtige taart met ei/room erdoor, en dat gaat op bovenstaande manier ook altjid goed.

Hopelijk zie je het zitten om het nogmaals te proberen, het kan echt!
F 11-2010 ♥ A 3-2013
***Unicorns for the win***

Gesloten