Kleine vragen topic d&vkeuken
Moderator: Mod_Forum_Voeden
-
-
- Berichten: 10672
- Lid geworden op: 16 jul 2012 12:46
- Hobbies: o.a. kind, boek, tuin, fiets
- tag: Bzzzz... Was-bij
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Mosselen is volgens mij een product dat je niet makkelijk kan verbloemen. Zowel de smaak als de structuur zijn apart. Kan je niet ruilen voor iets anders met iemand die ze wel lust?
Zoon juni 2011, zoon maart 2016
Als een kind zich niet ontwikkelt volgens het boekje, dan heb je niet het goede boekje
Als een kind zich niet ontwikkelt volgens het boekje, dan heb je niet het goede boekje
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ik heb ze ook al op de weggeefapp van school staan en aan mijn schoonouders aangeboden (die ze ook niet hoefden)
Ontzettend dankbaar: A 2014 B 2016 en C 2021
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ik zou het toch gewoon eerst zo proberen. Met wat groenten koken, evt scheut witte wijn. Zl2 vind het hier juist heel interessant om het beestje uit het schelpje te halen. Wat niet op gaat kun je dan altijd nog invriezen en dan een keer door soep of pasta sneaken.
Mama van Aron (2010), Tim (2013) en Loïs (2017)
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
En anders in een tempurabeslag en frituren. Met knoflooksaus. Mjam
mamma van een wicht en een batteraaf
-
-
- Berichten: 3725
- Lid geworden op: 30 jan 2013 18:12
- Hobbies: Naaien, koken
- tag: Polkadot!
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Mijn kinderen lusten ze wel, ik niet. En dan ook niet met beslagjes eromheen enzo. Maar je kunt ze dan toch zo aan je kinderen aanbieden, wie weet lusten zij het juist wel?
Mama van drie
--------
--------
-
-
- Berichten: 10654
- Lid geworden op: 04 mei 2009 21:54
- Hobbies: ..
- tag: Sneeuwengel in Bikini
- Locatie: Noord
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
'gekke' dingen bied ik ook altijd gewoon aan. 50/50 succes
Ik weet nog dat ik puber was en mijn moeder raar vlees had. Rare vorm, rare structuur, wél heel lekker.
Dus ik *omnomnom* mam, wat is het?
...stilte...
ik: t lijkt wel een tong!
Mijn moeder in een deuk. Was dus inderdaad tong (rund) maar zij dacht dat ik dat nooit zou eten als ik het wist
Zelfs pubers vallen wel eens mee!
Ik weet nog dat ik puber was en mijn moeder raar vlees had. Rare vorm, rare structuur, wél heel lekker.
Dus ik *omnomnom* mam, wat is het?
...stilte...
ik: t lijkt wel een tong!
Mijn moeder in een deuk. Was dus inderdaad tong (rund) maar zij dacht dat ik dat nooit zou eten als ik het wist
Zelfs pubers vallen wel eens mee!
meestal gaat het goed
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Mijn kinderen zijn zeker kieskeurige eters en zij lusten ook mosselen. Ik kook ze met wat (soep)groente en een scheutje wijn of bier.
Ik gooi ze eerst altijd in een bak met water. Alle dichte misselen gaan in de pan. Alle schelpen die een klein beetje open staan krijgen een tik. Als ze sluiten mogen ze ook in de pan. Alle mosselen die niet meer sluiten od die beschadigd zijn, gooi ik weg.
Ik gooi ze eerst altijd in een bak met water. Alle dichte misselen gaan in de pan. Alle schelpen die een klein beetje open staan krijgen een tik. Als ze sluiten mogen ze ook in de pan. Alle mosselen die niet meer sluiten od die beschadigd zijn, gooi ik weg.
We have the right to know all our options.
Stash: Didy Elipsen, CB Mistic Cloud, Neobullé Simon, Manduca en Bondolino.
Stash: Didy Elipsen, CB Mistic Cloud, Neobullé Simon, Manduca en Bondolino.
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Even een update over de mosselen
Ik was wat huiverig voor exemplaren die niet goed waren, dus heb alleen de mosselen die strak dicht waren genomen. Die zelfs het minste open stonden, kregen wat tikken en werden daarna weer gecontroleerd. De kinderen hebben leuk geholpen. Al met al kostte het wel heel wat tijd en is bijna 1/3 weggegaan vanwege open of kapot.
Ik heb ze gewoon in water met ui, wortel en groentebouillonpoeder gekookt. Ze waren best lekker en ook ML at ze. DL riep echter hard "bah!". ZL was iets subtieler: "geef maar aan mama, misschien vindt zij ze wel lekker." Ze wilden geen tweede proeven. ML en ik hebben uiteindelijk alle 'schelpbeestjes' opgegeten, dus niets hoefde worden ingevroren. Van de bouillon maakte ik vanmiddag een soepje voor mezelf en ook DL at daar een kommetje van.
Ergo: het was een leuk culinair avontuurtje voor een keer, maar ik zal ze waarschijnlijk niet zelf kopen.
Ik was wat huiverig voor exemplaren die niet goed waren, dus heb alleen de mosselen die strak dicht waren genomen. Die zelfs het minste open stonden, kregen wat tikken en werden daarna weer gecontroleerd. De kinderen hebben leuk geholpen. Al met al kostte het wel heel wat tijd en is bijna 1/3 weggegaan vanwege open of kapot.
Ik heb ze gewoon in water met ui, wortel en groentebouillonpoeder gekookt. Ze waren best lekker en ook ML at ze. DL riep echter hard "bah!". ZL was iets subtieler: "geef maar aan mama, misschien vindt zij ze wel lekker." Ze wilden geen tweede proeven. ML en ik hebben uiteindelijk alle 'schelpbeestjes' opgegeten, dus niets hoefde worden ingevroren. Van de bouillon maakte ik vanmiddag een soepje voor mezelf en ook DL at daar een kommetje van.
Ergo: het was een leuk culinair avontuurtje voor een keer, maar ik zal ze waarschijnlijk niet zelf kopen.
Ontzettend dankbaar: A 2014 B 2016 en C 2021
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Leuk om eens uit te proberen zo! En mosselen komen wel nauw, ik heb ook wel eens een batch gehad waar ik bijna de helft van kon weggooien. Ml heeft eens voedselvergiftiging gehad na mosselen in een luxe restaurant nota bene, das niet grappig
Mama van Aron (2010), Tim (2013) en Loïs (2017)
-
-
- Berichten: 10112
- Lid geworden op: 21 jan 2013 13:57
- Hobbies: DL, beetje crea bea bezig zijn
- Locatie: Gelderland
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ik doe weer eens een poging tot bakken
We maken een brioche brood. Je moet de ingrediënten mengen, kneden en dan een nacht in de koelkast zetten om op te stijven?? Wat zou dat inhouden?
We maken een brioche brood. Je moet de ingrediënten mengen, kneden en dan een nacht in de koelkast zetten om op te stijven?? Wat zou dat inhouden?
Grote zus (2012) en kleine zus (2016)
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Briochedeeg bevat veel boter en wordt wat steviger in de koelkast, dus dan kan je het beter in vorm krijgen daarna. Deeg moet bij sommige recepten in de koelkast om de smaak goed te laten doortrekken of om iets vanwege de gluten en elasticiteit meen ik.
Ontzettend dankbaar: A 2014 B 2016 en C 2021
-
-
- Berichten: 10112
- Lid geworden op: 21 jan 2013 13:57
- Hobbies: DL, beetje crea bea bezig zijn
- Locatie: Gelderland
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ah ok zal het laatste dan wel zijn? Want een hele nacht om de boter hard te laten worden lijkt me wat overdreven.
Grote zus (2012) en kleine zus (2016)
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Uit mijn hoofd is het een gistdeeg. Die krijgen een wat andere structuur door langzaam en koud ipv warm en snel te rijzen. Maar verdeel je deeg anders in tweeën en probeer gewoon allebei. Merk je vanzelf wat je lekkerder vindt.
mamma van een wicht en een batteraaf
-
-
- Berichten: 10112
- Lid geworden op: 21 jan 2013 13:57
- Hobbies: DL, beetje crea bea bezig zijn
- Locatie: Gelderland
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Goed idee. Als dit brood lukt dan ga ik dat zeker een keer doen.
Ik vond dit wel leuk om met Dl1 te doen. Een brood heeft niet zoveel ingrediënten, het is vrij simpel te maken en is niet zo duur qua inkoop van ingrediënten. Ik moet alleen nog leren dl gewoon te laten klooien. Ik word altijd zenuwachtig van kinderhanden in de keuken.
Grote zus (2012) en kleine zus (2016)
-
-
- Berichten: 7857
- Lid geworden op: 07 jul 2011 16:28
- Hobbies: met zl spelen, lezen, koken
- Locatie: Utrecht
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Als ik zo havermout met amandelmelk meng en in de koelkast zet, kan ik het dan morgen ochtend gewoon opwarmen of moet het dan ook nog gaar koken?
Mama van grote jongen feb 2011 en kleine jongen feb 2018