Kleine vragen topic d&vkeuken

Vanaf 6 maanden tot 80 jaar. Voor recepten, inspiratie en foto's.

Moderator: Mod_Forum_Voeden

Gebruikersavatar

Wicky

Berichten: 10672
Lid geworden op: 16 jul 2012 12:46
Hobbies: o.a. kind, boek, tuin, fiets
tag: Bzzzz... Was-bij

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Wicky » 17 okt 2019 13:29

Mosselen is volgens mij een product dat je niet makkelijk kan verbloemen. Zowel de smaak als de structuur zijn apart. Kan je niet ruilen voor iets anders met iemand die ze wel lust?
Zoon juni 2011, zoon maart 2016

Als een kind zich niet ontwikkelt volgens het boekje, dan heb je niet het goede boekje

Gebruikersavatar

Rosalinde

Berichten: 3610
Lid geworden op: 11 nov 2013 11:16
Hobbies: Bakken en breien

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Rosalinde » 17 okt 2019 13:32

Ik heb ze ook al op de weggeefapp van school staan en aan mijn schoonouders aangeboden (die ze ook niet hoefden) ;)
Ontzettend dankbaar: A 2014 B 2016 en C 2021

Gebruikersavatar

Boukje

Berichten: 7135
Lid geworden op: 29 mar 2012 13:31
Hobbies: ..
tag: Bzzzz... Diagonale bij

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Boukje » 17 okt 2019 14:12

Ik zou het toch gewoon eerst zo proberen. Met wat groenten koken, evt scheut witte wijn. Zl2 vind het hier juist heel interessant om het beestje uit het schelpje te halen. Wat niet op gaat kun je dan altijd nog invriezen en dan een keer door soep of pasta sneaken.
Mama van Aron (2010), Tim (2013) en Loïs (2017)

Gebruikersavatar

Wichie

Berichten: 6140
Lid geworden op: 16 sep 2015 20:33
Hobbies: vanalles

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Wichie » 17 okt 2019 14:14

En anders in een tempurabeslag en frituren. Met knoflooksaus. Mjam :)
mamma van een wicht en een batteraaf

Gebruikersavatar

Phileine04

Berichten: 3725
Lid geworden op: 30 jan 2013 18:12
Hobbies: Naaien, koken
tag: Polkadot!

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Phileine04 » 17 okt 2019 14:48

Mijn kinderen lusten ze wel, ik niet. En dan ook niet met beslagjes eromheen enzo. Maar je kunt ze dan toch zo aan je kinderen aanbieden, wie weet lusten zij het juist wel?
Mama van drie

--💚--💜--💛--

Gebruikersavatar

Freecell

Berichten: 10654
Lid geworden op: 04 mei 2009 21:54
Hobbies: ..
tag: Sneeuwengel in Bikini
Locatie: Noord

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Freecell » 17 okt 2019 15:24

'gekke' dingen bied ik ook altijd gewoon aan. 50/50 succes [lol]


Ik weet nog dat ik puber was en mijn moeder raar vlees had. Rare vorm, rare structuur, wél heel lekker.
Dus ik *omnomnom* mam, wat is het?
...stilte...
ik: t lijkt wel een tong! [think]
Mijn moeder in een deuk. Was dus inderdaad tong (rund) maar zij dacht dat ik dat nooit zou eten als ik het wist [lol]

Zelfs pubers vallen wel eens mee!
meestal gaat het goed

Gebruikersavatar

Suuz

Berichten: 8084
Lid geworden op: 24 mei 2009 19:48
Hobbies: ;-)
Locatie: Friesland

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Suuz » 17 okt 2019 18:17

Mijn kinderen zijn zeker kieskeurige eters en zij lusten ook mosselen. Ik kook ze met wat (soep)groente en een scheutje wijn of bier.
Ik gooi ze eerst altijd in een bak met water. Alle dichte misselen gaan in de pan. Alle schelpen die een klein beetje open staan krijgen een tik. Als ze sluiten mogen ze ook in de pan. Alle mosselen die niet meer sluiten od die beschadigd zijn, gooi ik weg.
We have the right to know all our options.

Stash: Didy Elipsen, CB Mistic Cloud, Neobullé Simon, Manduca en Bondolino.


Gebruikersavatar

Rosalinde

Berichten: 3610
Lid geworden op: 11 nov 2013 11:16
Hobbies: Bakken en breien

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Rosalinde » 18 okt 2019 19:38

Even een update over de mosselen ;)

Ik was wat huiverig voor exemplaren die niet goed waren, dus heb alleen de mosselen die strak dicht waren genomen. Die zelfs het minste open stonden, kregen wat tikken en werden daarna weer gecontroleerd. De kinderen hebben leuk geholpen. Al met al kostte het wel heel wat tijd en is bijna 1/3 weggegaan vanwege open of kapot.

Ik heb ze gewoon in water met ui, wortel en groentebouillonpoeder gekookt. Ze waren best lekker en ook ML at ze. DL riep echter hard "bah!". ZL was iets subtieler: "geef maar aan mama, misschien vindt zij ze wel lekker." Ze wilden geen tweede proeven. ML en ik hebben uiteindelijk alle 'schelpbeestjes' opgegeten, dus niets hoefde worden ingevroren. Van de bouillon maakte ik vanmiddag een soepje voor mezelf en ook DL at daar een kommetje van.

Ergo: het was een leuk culinair avontuurtje voor een keer, maar ik zal ze waarschijnlijk niet zelf kopen.
Ontzettend dankbaar: A 2014 B 2016 en C 2021

Gebruikersavatar

Boukje

Berichten: 7135
Lid geworden op: 29 mar 2012 13:31
Hobbies: ..
tag: Bzzzz... Diagonale bij

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Boukje » 19 okt 2019 19:47

Leuk om eens uit te proberen zo! En mosselen komen wel nauw, ik heb ook wel eens een batch gehad waar ik bijna de helft van kon weggooien. Ml heeft eens voedselvergiftiging gehad na mosselen in een luxe restaurant nota bene, das niet grappig
Mama van Aron (2010), Tim (2013) en Loïs (2017)

Gebruikersavatar

Elstar

Berichten: 10112
Lid geworden op: 21 jan 2013 13:57
Hobbies: DL, beetje crea bea bezig zijn
Locatie: Gelderland

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Elstar » 04 nov 2019 18:24

Ik doe weer eens een poging tot bakken 😂

We maken een brioche brood. Je moet de ingrediënten mengen, kneden en dan een nacht in de koelkast zetten om op te stijven?? Wat zou dat inhouden?
Grote zus (2012) en kleine zus (2016)

Gebruikersavatar

Rosalinde

Berichten: 3610
Lid geworden op: 11 nov 2013 11:16
Hobbies: Bakken en breien

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Rosalinde » 04 nov 2019 18:59

Briochedeeg bevat veel boter en wordt wat steviger in de koelkast, dus dan kan je het beter in vorm krijgen daarna. Deeg moet bij sommige recepten in de koelkast om de smaak goed te laten doortrekken of om iets vanwege de gluten en elasticiteit meen ik.
Ontzettend dankbaar: A 2014 B 2016 en C 2021

Gebruikersavatar

Elstar

Berichten: 10112
Lid geworden op: 21 jan 2013 13:57
Hobbies: DL, beetje crea bea bezig zijn
Locatie: Gelderland

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Elstar » 04 nov 2019 19:12

Ah ok zal het laatste dan wel zijn? Want een hele nacht om de boter hard te laten worden lijkt me wat overdreven.
Grote zus (2012) en kleine zus (2016)

Gebruikersavatar

Wichie

Berichten: 6140
Lid geworden op: 16 sep 2015 20:33
Hobbies: vanalles

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Wichie » 04 nov 2019 20:28

Uit mijn hoofd is het een gistdeeg. Die krijgen een wat andere structuur door langzaam en koud ipv warm en snel te rijzen. Maar verdeel je deeg anders in tweeën en probeer gewoon allebei. Merk je vanzelf wat je lekkerder vindt.
mamma van een wicht en een batteraaf

Gebruikersavatar

Elstar

Berichten: 10112
Lid geworden op: 21 jan 2013 13:57
Hobbies: DL, beetje crea bea bezig zijn
Locatie: Gelderland

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Elstar » 04 nov 2019 20:30

Wichie schreef:
04 nov 2019 20:28
Uit mijn hoofd is het een gistdeeg. Die krijgen een wat andere structuur door langzaam en koud ipv warm en snel te rijzen. Maar verdeel je deeg anders in tweeën en probeer gewoon allebei. Merk je vanzelf wat je lekkerder vindt.
Goed idee. Als dit brood lukt dan ga ik dat zeker een keer doen.

Ik vond dit wel leuk om met Dl1 te doen. Een brood heeft niet zoveel ingrediënten, het is vrij simpel te maken en is niet zo duur qua inkoop van ingrediënten. Ik moet alleen nog leren dl gewoon te laten klooien. Ik word altijd zenuwachtig van kinderhanden in de keuken.
Grote zus (2012) en kleine zus (2016)

Gebruikersavatar

Gin

Berichten: 7857
Lid geworden op: 07 jul 2011 16:28
Hobbies: met zl spelen, lezen, koken
Locatie: Utrecht

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Gin » 24 nov 2019 21:29

Als ik zo havermout met amandelmelk meng en in de koelkast zet, kan ik het dan morgen ochtend gewoon opwarmen of moet het dan ook nog gaar koken?
Mama van grote jongen feb 2011 en kleine jongen feb 2018

Plaats reactie