Kleine vragen topic d&vkeuken

Vanaf 6 maanden tot 80 jaar. Voor recepten, inspiratie en foto's.

Moderator: Mod_Forum_Voeden


mamamuis

Berichten: 2369
Lid geworden op: 05 feb 2012 13:47
Hobbies: moederen

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door mamamuis » 12 feb 2020 09:50

Dank dames, ik ga eens even kijken wat haalbaar is. Ik heb er 4 rond lopen, dus voorkeur voor de dingen die ze zelf kunnen pakken / regelen of wat minimaal tijd kost. Tijd om voor te bereiden / bakken heb ik dan wel weer voldoende, dus ik ga eens even kijken naar muffins e.d. Eieren koken ga ik nu even doen :) Notenballetjes weet ik niet of ze dat lusten, maar ga ik wel even proberen, kan de magimix vast voor me maken :)
@Malmana heb je een recept voor appelreepjes? Klinkt alsof ze dat zouden lusten ;)

Draag jij Dragen en Voeden een warm hart toe? Doneer dan vandaag! Klik hier om direct een zelf te kiezen bedrag via Tikkie te doneren. Lees je liever eerst wat meer over het waarom en hoe doneren? Dat kan hier.

Gebruikersavatar

Malmana

Berichten: 5513
Lid geworden op: 06 dec 2015 11:55
Hobbies: muziek, creatief bezig zijn
Locatie: Midden Nederland

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Malmana » 12 feb 2020 10:05

Appelrepen

Ingrediënten :
150 gram bloem (meel werkt ook)
3 el olie
halve appel (ik doe vaak een hele appel, maar zoek dan een wat kleinere uit)
75 gram rozijnen
1 ei of 1 fleg egg/chia-egg(1 eetlepel lijnzaad geweekt in 2 eetlepels water/1 el chiazaad geweekt in 3 el water)
1 eetlepel kaneel
3 el honing of dadelstroop

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Rasp de appel en week de rozijnen in lauwwarm water.

Meng de bloem, de olie, de geraspte appel, de rozijnen, het ei (of vervanging) , de kaneel en 2 eetlepels honing of dadelstroop door elkaar. Maak er daarna een bal van, is die te droog voeg dan nog wat olie toe, is die nog te nat voeg dan nog wat bloem toe.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg hierover in een rechthoek van ongeveer een halve centimeter dik.
Zet in de oven voor 10 minuten.

Na die 10 minuten snijd je de plak in ongeveer 10 stukken en strijk je de overgebleven honing of dadelstroop over de stukken heen. Daarna nog een keer 10 – 15 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.

@mamamuis
zl 28-7-2018. Uit liefde geboren, puur geluk.
hoppediz hop-tye agadir, you-wa, hoppediz Ringling los angeles rood, ellevill paisley smaragd maat 5, MaM watersling, close caboo lite, vipcarrier petrol bamboo


beppie

Berichten: 9624
Lid geworden op: 17 jul 2009 22:55

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door beppie » 12 feb 2020 11:24

Ik pak net een kaas cracker van de Lidl en realiseer me dat we dat vaker als tussendoortje pakken. Deze is met wat meegebakken kaas er op, ze bestaan ook met zaden en pitten. Met name deze met wat kaas eet ik zonder verder beleg; heerlijk en makkelijk!
zl S 11-2008

Gebruikersavatar

Boukje

Berichten: 4560
Lid geworden op: 29 mar 2012 13:31
Hobbies: ..

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Boukje » 12 feb 2020 20:36

Hier eten ze vooral fruit tussendoor en tomaatjes of een stuk komkommer. En soms yoghurt met muesli ofzo of een boterham, maar dat zie ik meer als 4e maaltijd. Ze lunchen hier vroeg op school dus hebben om 2 uur echt wel weer trek.
Mama van J (sept '10), T (nov '13) en H (apr '17)


Zonne

Berichten: 3523
Lid geworden op: 15 feb 2012 11:37
Hobbies: handwerken

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Zonne » 14 feb 2020 11:27

hier na school ook altijd hongerige kinderen. Ik geef vaak ook een restje avondeten van eerder die week. Een pitabroodje met falafel en rauwkost gaat er ook altijd goed in. Ik probeer sowieso eens per week een pan soep te maken voor alle hongerige tussendoormomenten.
Van de week vroeg mn dochter om nacho's, met een flinke bak guacamole en verse salsa erbij krijgen ze iig ook nog wat groenvoer binnen.

Gebruikersavatar

Violette

Berichten: 4743
Lid geworden op: 31 okt 2014 14:09
Hobbies: koken
Locatie: Randstad

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Violette » 17 feb 2020 11:09

Malmana schreef:
06 feb 2020 08:36
Wie heeft een geweldig broodrecept voor een volkoren brood zonder melk/boter/soja/pinda/zetmeel wat goed rijst?

Ik heb nu een recept en de smaak is prima, maar het brood blijft wat compact en nattig. Ik zoek dus wat luchtiger brood.
Zetmeel?
Dat zit in elke graansoort, dus hoe bedoel je dat?

Ik bak zuurdesembrood, erg lekker al zeg ik het zelf, met enkel meel, bloem en water.
dochter 2014 en zoon 2017

Gebruikersavatar

Malmana

Berichten: 5513
Lid geworden op: 06 dec 2015 11:55
Hobbies: muziek, creatief bezig zijn
Locatie: Midden Nederland

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Malmana » 17 feb 2020 11:25

Violette schreef:
17 feb 2020 11:09
Malmana schreef:
06 feb 2020 08:36
Wie heeft een geweldig broodrecept voor een volkoren brood zonder melk/boter/soja/pinda/zetmeel wat goed rijst?

Ik heb nu een recept en de smaak is prima, maar het brood blijft wat compact en nattig. Ik zoek dus wat luchtiger brood.
Zetmeel?
Dat zit in elke graansoort, dus hoe bedoel je dat?

Ik bak zuurdesembrood, erg lekker al zeg ik het zelf, met enkel meel, bloem en water.
Ik bedoel aardappelzetmeel. Ik houd niet van zuurdesem, helaas.
zl 28-7-2018. Uit liefde geboren, puur geluk.
hoppediz hop-tye agadir, you-wa, hoppediz Ringling los angeles rood, ellevill paisley smaragd maat 5, MaM watersling, close caboo lite, vipcarrier petrol bamboo

Plaats reactie