Ik werd vroeger gedragen...

Zoek je een draagzak, draagdoek of een andere drager? Dit is de plek voor alle praat en vragen rondom dragen

Moderator: Mod_Forum_Dragen


IceQueen

Berichten: 724
Lid geworden op: 01 okt 2015 11:15
Hobbies: chillen

Re: Ik werd vroeger gedragen...

Ongelezen bericht door IceQueen » 25 okt 2016 13:40

Ik vind de titel mooi zo als die is.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk


Fien80

Berichten: 126
Lid geworden op: 15 jan 2016 22:30
Hobbies: lezen, sporten
Locatie: Groningen

Re: Ik werd vroeger gedragen...

Ongelezen bericht door Fien80 » 14 nov 2016 12:13

Wat een leuk draadje! Ik wilde al langer wat posten, bij deze dan eindelijk. Ik ben ook veel gedragen vroeger, als dreumes en peuter, toen de kinderwagen niet meer paste. Ik heb heel lang niet geweten dat ik als kind veel gedragen ben, maar dragen leek me wel altijd volstrekt vanzelfsprekend, wellicht toch geen toeval:) Ze hadden trouwens een totaal onergonomische framedrager, op de rug, en dat droeg volgens hen enorm licht.

Toen ik kleiner was hadden mijn ouders wel alleen een kinderwagen. Als ik ontroostbaar huilde, legde mijn moeder me in de wagen en ging buiten met me rijden. Daar werd ik dan na verloop van tijd rustig van zegt ze [frown] Voor ml en mij is het dus echt onvoorstelbaar dat we dat met een piepjong ontroostbaar baby'tje zouden doen, niet eens in de categorie 'schokkend', maar gewoon 'huh??' Maar goed, die kinderwagen was 1 van haar varianten op 'niet laten huilen'. Want dat heeft ze nooit gedaan, ze reageerde altijd als ik huilde (wat ik de eerste 3 maanden schijnbaar enorm veel deed) en de bijkeuken werd gelukkig alleen voor andere dingen gebruikt.

Mijn moeder (vader leeft niet meer) staat er ook wel erg voor open dat de 'tijden veranderen' en dat wij met dl dingen weer net anders doen. Ze heeft zelfs speciaal voor de oppasdagen een bondolino gekocht [biggrin] En dat blijkt nog handiger dan gedacht, want dl wil thuis vaak best los slapen maar bij opa en oma echt niet... (Ik hoop trouwens dat dit nog verandert want mijn moeder is onderhand ook 70 en dan opeens een dag per week ca. 3 uur met een slapende uk van onderhand ruim 7 kilo rondsjouwen is wel wat pittig.)

Ze heeft ook zes maanden borstvoeding gegeven (na een keizersnee nog wel en terwijl het ziekenhuis zei dat het kansloos was) en ze heeft nog steeds een beetje spijt van dat ze 'zo vroeg' gestopt is.

Dus ik heb het iig niet van een vreemde. Ml wel, die doet het totaal anders dan zijn ouders. Die werd gewoon zonder pardon huilend in de bijkeuken gelegd ('anders sliepen we niet lekker') en toen hij zes weken oud was werd hij bij opa en oma gedropt en gingen zijn ouders 'om even bij te komen' een lang weekend weg naar Denemarken [eeks] (borstvoeding was toen al gestopt natuurlijk)
Laatst gewijzigd door Fien80 op 18 nov 2016 21:34, 1 keer totaal gewijzigd.
dl juni 2016

Gebruikersavatar

Smaragdgroen

Berichten: 898
Lid geworden op: 30 aug 2015 16:09
Hobbies: yoga, lezen, dansen
Locatie: Duitsland

Re: Ik werd vroeger gedragen...

Ongelezen bericht door Smaragdgroen » 15 nov 2016 09:26

Wat leuk om alle verhalen te lezen!

Ik werd vroeger gedragen in een draagzak. Zowel door mijn vader als mijn moeder, de foto's moet ik zoeken. Ook mijn broertje, neefjes en nichtjes zijn in dezelfde draagzak gedragen. Mijn moeder heeft m meegebracht naar mijn babyshower en DL heeft er een paar keer ingehangen. Niet ergonomisch en ik kreeg er vreselijk rugpijn van, helaas.

Borstvoeding kreeg ik ongeveer een jaar, daarna had ik geen interesse meer. Volgens mijn moeder at ik alle besjes en aardbeien uit de tuin en had altijd wat te eten in mijn handjes [cheesygrin]
Mijn ouders woonden in een tweekamerappartement en ik sliep dus op hun kamer, maar wel in een reiswieg of eigen bedje.
DL1 ~ 2015, DL2 ~ 2018


Tjitske

Berichten: 255
Lid geworden op: 11 aug 2017 22:25
Hobbies: Lezen, puzzelen, haken, crea..

Re: Ik werd vroeger gedragen...

Ongelezen bericht door Tjitske » 26 okt 2017 14:22

Afbeelding

Ik vond vandaag deze drager.. Ben ik vroeger in gedragen dus.. De Lucky baby. Niet ergonomisch, zoals jullie kunnen zien.
Ook niet heel lang in gedragen hoor, want dat was veel te zwaar..

Appte net deze foto naar ml.. hij vond het net zo'n uierzak voor koeien...
Mama van ZL L (25-05-2007), DL D (16-12-2008), ZL A (05-07-2010), ZL J (07-02-2018)

Plaats reactie