Pagina 1 van 1

Tula draagzak zit strak bij knieholtes

Geplaatst: 25 okt 2018 12:05
door Tinus88
Ik hoop dat dit de juiste plek is voor mijn vraag...
Ik gebruik voor mijn zoontje van bijna 3 maanden de Tula free to grow draagzak. Ik heb geen ervaring met andere draagzakken of doeken en op zich ben ik erg tevreden, en mijn zoontje volgens mij ook ;). Het is me alleen opgevallen dat de rand waar de knieholtes ongeveer zitten, best strak zit waardoor ik zelfs rode plekken zie op zijn beetjes na het dragen. Voor mijn gevoel zou die rand beter gevuld moeten zijn met iets zachts waardoor dat niet zou kunnen gebeuren. Zijn er meer mensen die hier ervaring mee hebben? Is dit alleen bij de Tula draagzak?

Re: Tula draagzak zit strak bij knieholtes

Geplaatst: 25 okt 2018 12:09
door Jessie9832
Wat ik altijd even doe als de baby zit en de draagzak vastgeklikt even met mijn vingers inhaken in de knieholtes en deze al hupsend even naar boventrekken zodat het kontje mooi diep in de tula zakt en de knietjes naar boven als een kikkertje. De zogenaamde m positie.
Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel!

Re: Tula draagzak zit strak bij knieholtes

Geplaatst: 25 okt 2018 15:46
door Mama_van_T
Gewicht zou inderdaad voornamelijk op het kontje moeten rusten, knietjes zouden min of meer ‘vrij’ moeten kunnen bewegen.
Verder geen ervaring met de ftg.

Re: Tula draagzak zit strak bij knieholtes

Geplaatst: 25 okt 2018 15:55
door Momster
Ik heb een gewone tula. Daar zit bij de knieholtes wel een dik kussen-achtig stukje. Op de foto's die ik heb gezocht van de free to grow lijkt dat hetzelfde te zijn. Toch heeft dl weleens rode strepen, waarschijnlijk vooral door hoe haar broekje zat? Die tip om nog even de knietjes te "hupsen" moet ik onthouden. Ik let wel op de knie tot knie, niet scheef etc.

Re: Tula draagzak zit strak bij knieholtes

Geplaatst: 25 okt 2018 16:36
door ivy1986
Ook ftg, wat Willemijn zegt inderdaad

Re: Tula draagzak zit strak bij knieholtes

Geplaatst: 19 nov 2018 19:03
door Gruffalo
De ftg is inderdaad gevoerd bij de knieholtes, dacht ik. Maar ik heb hem nu even niet bij de hand.

Goede tip van Willemijn!