Jaren geleden werkte ik in een hotel in de Alpen. Het viel mij heel erg op dat veel mensen die aankwamen vakantiestress hadden. Ze moesten van zichzelf nog van alles doen voor ze weg konden. Alle laatste klusjes van het werk moesten nog gedaan worden voor vertrek. Met als gevolg geen uitgeruste mensen bij aankomst. Eerder nog gejaagd. En als het winterseizoen was, sprongen ze het liefst meteen de piste op. Van elk beetje vakantie moet wel genoten worden.


Dit principe begreep ik niet. Ik hou van rustig aan doen. In mijn hoofd dan, want ik werk wel door. Maar als iets niet afkomt, jammer dan. Ik stel overigens weinig dingen uit. Dat uitstellen schiet gewoon niet op. Krijg je alleen maar stress van. Althans, tot dit jaar. Ik had alles gepland en alles zou ruim op tijd af zijn. Maar ja, dan is het vijf dagen voor vertrek en bedenk je ineens dat als het mooi weer is op vakantie, dreumesmeisje maar een korte broek heeft die je leuk genoeg vind. Dus moest er
spontaan nog een korte broek komen. De naaimachine en de lockmachine konden daarom weer van de kast. Twee dagen voor IMAG1510vertrek aan de eettafel bedachten de man des huizes en ik dat een tasje om de drager in mee te nemen wel handig zou zijn. Net als een ballonbal. Dus konden de naaimachine en lockmachine weer uit de kast gehaald worden. De avond voor vertrek bedacht ik me dat ik helemaal geen zin had in leeswerk meenemen. Dus zat ik na het avondeten, met dreumesmeisje op schoot ruim 70 pagina’s zorgstandaard door te worstelen. Gelukkig sliep dreumesmeisje snel aan de borst terwijl ik doorwerkte.

Mijn nacht was korter dan normaal. Ik ging niet uitgerust en gejaagd op vakantie. Ik snap nu hoe het kan gebeuren dat je gejaagd en moe op vakantie gaat. Maar ik neem me voor de volgende keer wat minder last-minute te bedenken. En dan ga ik nu maar gauw de stress uit mijn lijf wandelen!

Wendela

DELEN
Vorig artikelPleidooi voor natte neuzen
Volgend artikelPeren in potten
Wendela van Rhee
Ik ben Wendela, 32 lentes jong en moeder van een dreumesmeisje. Ik ben een scheikundige in de farmaceutische industrie die zich op het moment volledig inzet voor het onvoorwaardelijk opvoeden en natuurlijk ouderschap. Wekelijks kun je hier blogs daarover lezen. Op mijn eigen blog schrijf ik over nog veel meer onderwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here