Mijn zoon is 2 jaar oud. Hij houdt van pepernoten, boterhammen met jam en is dol op Elmo. En op mijn borsten. ‘Bò, wil ik.’ zegt hij dan heel zoet.
De WHO raadt mimimaal 2 jaar borstvoeding aan en die hebben we vandaag samen bereikt. Maar daar gaat het helemaal niet om. 4 jaar geleden, toen mijn dochter net geboren was, had ik met ontplofte haren en dito borsten nooit gedacht dat ‘ik het vol zou houden.’ Ik kan het me nu niet meer voorstellen.
Het verjaardagskind werd vanmiddag huilend wakker uit zijn middagdutje en niks was goed. Helemaal niks. Borstje doen? vroeg ik voorzichtig. Snikkend viel hij in mijn armen. Daar viel hij met de traantjes nog op zijn rode wangetjes weer rustig in slaap. En net als ‘vroeger’ zat ik met ontplofte haren in een ontplofte kamer, boek, water en telefoon net buiten handbereik en keek ik naar mijn grote kleine mannetje met zijn gouden krullen. Dat moment was mijn cadeautje.

— Caroline

Ter ere van het 10-jarig bestaan van het Dragen en Voeden forum publiceren we een serie van ingezonden verhalen waarin onze forumleden hun ultieme Natuurlijk Ouderschapsmoment(en) beschrijven. Wil jij jouw verhaal hier ook bij hebben staan? Stuur het ons via het forum, of via het contactformulier hier op de website!

DELEN
Vorig artikelDragen met de OV-fiets – DV 10 jaar lezersverhaal
Volgend artikelHandjes in de hoogte
Cilfa Nieraad
Ik ben Cilfa, moeder van twee dochters en getrouwd met mijn liefhebbende echtgenerd. Ik heb Indiase Talen en Culturen gestudeerd in Leiden, en later Sociaal Wetenschappelijke Informatica in Amsterdam. Tijdens mijn eerste zwangerschap zocht ik meer informatie over draagdoeken en borstvoeding en kwam ik bij Dragen en Voeden terecht. Daar raakte ik hopeloos besmet met het Natuurlijk Ouderschap virus. Ik ben een enorme computer nerd en werd in 2014 technisch beheerder van het Dragen en Voeden forum. In 2015 nam ik, samen met Ramona Verwer, Dragen en Voeden van Kirsten Minnen over, en sinds begin 2018 ben ik de enige eigenaar. Mijn doel is om Natuurlijk Ouderschap bekend te maken onder het brede publiek, zodat er zoveel mogelijk mensen de voordelen daarvan mogen ervaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here