Ik zit op de wc. Naast mij zit peuterdame op het potje. Terwijl ik de slaap nog uit mijn ogen wrijf, schiet zij ineens van haar potje af.
‘Renne, renne, renne!’ zegt ze heel enthousiast terwijl ze op de plaats rent.
‘En toen woei!’ Ze spreidt haar armen uit alsof ze vliegt.
‘Droomde je dat je kon vliegen?’ ‘Ja Mama. Voeten boven. ‘ ‘Met je voeten van de grond?’ ‘Ja’ verzucht ze, terwijl ze al gapend weer op haar potje gaat zitten. ‘Mooie slaap film mama’ zucht ze nog na.

Ik ga graag alleen naar de wc. Vooral een 20160826bepaalde week in de maand. Maar peuterdame heeft daar weinig boodschap aan. Als wij eenmaal beneden zijn gaat het over hele andere dingen terwijl ik op de wc zit.
Het liedje ‘mama? Ja! Mama? Peuterdame!’ is dan vaak een grote hit en staat op repeat. Een andere zin die vaker over mijn lippen rolt is: ‘Nee peuterdame, je past niet door het kattenluik.’ (De kattenbak staat naast de wc.)
Onderweg naar de wc is er soms ook al een hindernisbaan. Afwisselend kom ik een benenknuffelaar, een ik-ga-niet-van-je-schoot-af, een oeps-daar-gaat-de-melk-over-de-vloer of een klassieke boze bui tegen.
Ook een leuke is dat de wc-deur ineens open kan vliegen en een nieuwsgierige peuter haar hoofd bijna tussen mijn benen stopt met de mededeling ‘Mama, kijken? Ja?’
Toiletgang is niet meer zo rustig als het ooit was. En ik kijk er thuis niet naar uit.
Behalve in de ochtend, wanneer peuterdame naast mij op haar potje zit en mij over haar dromen vertelt. En stiekem hoop ik dat dat kleine moment in de ochtend nog heel lang mag duren.

Wendela

DELEN
Vorig artikelDat hartverscheurende moment
Volgend artikelBloggers gezocht!
Wendela van Rhee
Ik ben Wendela, 32 lentes jong en moeder van een dreumesmeisje. Ik ben een scheikundige in de farmaceutische industrie die zich op het moment volledig inzet voor het onvoorwaardelijk opvoeden en natuurlijk ouderschap. Wekelijks kun je hier blogs daarover lezen. Op mijn eigen blog schrijf ik over nog veel meer onderwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here