Er was vroeger een Network54 draagdoekenforum waarop onder andere Jenneken, Renee en Kirsten actief waren. Dat forum hield ermee op. Jenneken en Renee besloten toen om Dragen en Voeden te starten. Kirsten kreeg op 24 januari 2008, dag 1 van het nieuwe forum, een uitnodiging om zich ook aan te melden. Zij en Grietje waren nummer 3 en 4 op het forum, na Renee en Jenneken.

In het begin waren er nog maar weinig mensen en kletsten ze letterlijk een eind in de ruimte. Ze konden hun eigen echo horen. Er waren wel al subfora, maar er waren nog maar heel weinig berichten.

Op 17 juli 2008 passeerde het forum de 30.000 berichten. Het forum groeide (en groeit nog steeds) hard. Het heeft op dit moment 3245063 berichten, verspreid over 111101 onderwerpen, en we hebben 8390 leden.

Kirsten werd op 30 juni 2008 moderator en in augustus 2010 nam ze het forum over van Jenneken en Renee als eigenaar. In 2010 stapte het forum ook af van de oranje-bruine stijl en ging over op de paarse look die de meeste mensen nu het beste kennen.

Met de groei van het forum werd het ook lastiger om het forum in de lucht te houden. Het werd groot en actief, en de software moest in orde zijn. Kirsten besloot om de stijgende kosten voor het hosten en onderhoud van het forum te gaan bekostigen door een beperkte selectie van bedrijven op het forum te laten adverteren. Dragen en Voeden werd daardoor een bedrijf.

Ik werd lid op 30 mei 2009 en Ramona  op 11 juli 2011. Ik werd in 2014 technisch beheerder van het forum, en toen Kirsten vertelde dat ze wilde gaan stoppen, namen  Ramona en ik in maart 2015 het stokje over nemen. We werden met z’n tweeën eigenaar van de Dragen en Voeden v.o.f. Nog altijd hadden we geen winstoogmerk. Onze visie op het forum was onveranderd: het moest laagdrempelig zijn voor onze leden én niet-leden, het forum moest zichzelf kunnen bedruipen, en we wilden graag beginnende bedrijven die door onze leden gestart werden en die een raakvlak met Natuurlijk Ouderschap hadden een mooie springplank bieden.

Ramona is per 2018 gestopt met Dragen en Voeden om zich op haar andere werkzaamheden te kunnen richten. Ik ga zelf in mijn eentje door, en hoop nog een hele tijd deel te mogen zijn van deze geweldige gemeenschap.

Want dat is het. Dragen en Voeden is een hechte gemeenschap van voornamelijk vrouwen uit Nederland en België. Het forum biedt méér dan alleen maar informatie over draagdoeken, dragen, borstvoeding, vaste voeding voor na de eerste 6 maanden, wasbare luiers, samen slapen en Natuurlijk Ouderschap/Attachment Parenting in het algemeen. Het is een gemeenschap die lief en leed deelt. Mensen lachen en huilen met elkaar, en indien nodig geven we elkaar een (zachte) schop onder de kont. We steunen elkaar met kennis, zoveel kennis, en met echte hulp. Iedere dag komen er wel weer nieuwe leden bij, en regelmatig zwaaien er ook weer oude leden af. Maar we groeien en bloeien in een tijd dat dat voor fora echt niet vanzelfsprekend is.

Dankzij Dragen en Voeden hebben zoveel worstelende ouders steun en raad vinden, en kregen zoveel kinderen een fijne start. Ik ben ongelooflijk dankbaar dat ik al 9 jaar deel uit heb mogen maken van deze gemeenschap. Dat er nog vele mooie jaren voor het forum mogen volgen!

 

DELEN
Vorig artikelUit logeren
Volgend artikelDreumes aan de borst – DV 10 jaar lezersverhaal
Cilfa Nieraad
Ik ben Cilfa, moeder van twee dochters en getrouwd met mijn liefhebbende echtgenerd. Ik heb Indiase Talen en Culturen gestudeerd in Leiden, en later Sociaal Wetenschappelijke Informatica in Amsterdam. Tijdens mijn eerste zwangerschap zocht ik meer informatie over draagdoeken en borstvoeding en kwam ik bij Dragen en Voeden terecht. Daar raakte ik hopeloos besmet met het Natuurlijk Ouderschap virus. Ik ben een enorme computer nerd en werd in 2014 technisch beheerder van het Dragen en Voeden forum. In 2015 nam ik, samen met Ramona Verwer, Dragen en Voeden van Kirsten Minnen over, en sinds begin 2018 ben ik de enige eigenaar. Mijn doel is om Natuurlijk Ouderschap bekend te maken onder het brede publiek, zodat er zoveel mogelijk mensen de voordelen daarvan mogen ervaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here