Vakantie is fijn hoor! Even weg uit de sleur, een andere omgeving en veel minder verplichtingen hebben. Heerlijk! Ik hoor dan ook vaak mensen verzuchten: “Was het maar altijd vakantie.” Maar het fijne van vakantie vind ik nou juist dat het elke keer anders is. Het ene jaar kamperen we in de Ardennen, het andere jaar zitten we in een studiootje in een Zwitsers bergdorpje of hebben we een ruim appartement op een zonovergoten Canarisch eiland.

Een week vinden we vaak net te kort, en twee weken is vaak weer te lang. Tien dagen vinden wij perfect. En dan thuis nog een paar dagen vrij zijn. Want een van de fijnste dingen van vakantie is de thuiskomst. Eindelijk weer lekker in ons eigen bed. Lekker knuffelen met de poezen. Onder mijn eigen heerlijke lakens met lekkere wollen deken in plaats van zo’n IMAG1561synthetisch dekbed. Dreumesmeisje die lekker haar eigen gang kan gaan zonder dat wij er bovenop moeten zitten zodat ze niet iets kapot maakt, of zichzelf in gevaar brengt.

En dan ben ik er zo een die voor ze op vakantie gaat zorgt dat het huis netjes is, zodat je bij thuiskomst je alleen zorgen hoeft te maken over de berg was. Dus van de week kon ik weer diep ademhalen toen we de koffer in de woonkamer neer zetten. Een van de poezen kwam meteen een knuffel halen. Dreumesmeisje plunderde haar hele speelgoedkist. De man des huizes genoot van een pilsje. En ik zat na een bad heerlijk met mijn benen op de poef en een ijsje lekker bij te komen van de reis.

Want hoe fijn het ook is om thuis te komen. De rit naar huis is als je last hebt van reisziekte totaal geen pretje.
Welkom terug allemaal!

Wendela

DELEN
Vorig artikelPeren in potten
Volgend artikelBlije ouder
Wendela van Rhee
Ik ben Wendela, 32 lentes jong en moeder van een dreumesmeisje. Ik ben een scheikundige in de farmaceutische industrie die zich op het moment volledig inzet voor het onvoorwaardelijk opvoeden en natuurlijk ouderschap. Wekelijks kun je hier blogs daarover lezen. Op mijn eigen blog schrijf ik over nog veel meer onderwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here