Het is 3:42 en ik ben net wakker. Naast mij ligt mijn kleine dame zachtjes te snurken. Ik voel dat ik eigenlijk naar de wc moet, maar ik lig nog zo lekker. Mijn bed is heerlijk zacht en warm, terwijl de vloer in de badkamer hard en koud is. Het is trouwens sowieso koud buiten het bed. Ik kijk nog even naar mijn mooie dame en haar lieve papa en ik geniet.

Alleen de aandrang om naar de wc te gaan wordt steeds groter. En net als ik besluit dat ik mijn plas echt niet langer meer moet willen ophouden wordt mijn kleine dame wakker. Haar handje zoekt naar de halsopening van mijn pyjama en probeert mijn borst er uit te ‘wippen’. Slaapdronken vraagt ze: “Mama? Tietie drinke? Helpe?” Ik moet haar teleurstellen omdat ik mijn plas bijna niet meer kan ophouden. “Mama gaat even plassen en daarna mag jij tietie drinken.” “Nee, mama niet plasse, ikke tietie drinke.” Mijn man slaat een arm om haar heen en knuffelt haar even zodat ik snel kan gaan plassen.

Als ik terug in bed kruip slaakt Peuterdame een diepe zucht en terwijl haar handje alweer naar de opening van mijn pyjama zoekt vraagt ze tevreden: “Mmmm, ikke tietie drinke?” “Ja, schat, je mag lekker tietie drinken en verder slapen.”

De volgende nacht is het 3:21 wanneer ik wakker word om te plassen. Naast mij ligt weer een mooie kleine dame zachtjes te snurken. Daarnaast ligt mijn lieve man iets harder te snurken. Ik wil er niet uit. Want buiten het bed is het koud en in bed lig ik zo lekker warm. Maar ik moet plassen. En zoals iedere nacht weer wil ik mijn bed niet uit, maar ik wil terug zijn in bed voordat mijn kleine dame wakker wordt voor een slokje mamamelk. Op het laatste moment snel ik me weer naar de wc. Dit keer ben ik net weer terug in bed als er een handje richting mijn borst verdwijnt. “Mama? Tietie?” “Ja schat, je mag tietie drinken en weer verder slapen.”
 “Mama plasse?” “Nee, mama hoeft niet te plassen.” Ze slaakt een diepe zucht, drinkt een paar slokken mamamelk en slaapt weer heerlijk verder.
Zo fijn dat haar behoefte aan mamamelk ’s nachts gesynchroniseerd is met mijn behoefte om mijn blaas te ledigen. Nu hoef ik tenminste niet een keer extra wakker te worden..
Wendela
DELEN
Vorig artikelOproep: Nieuwe bloggers gezocht!
Volgend artikelIk wil je dragen
Wendela van Rhee
Ik ben Wendela, 32 lentes jong en moeder van een dreumesmeisje. Ik ben een scheikundige in de farmaceutische industrie die zich op het moment volledig inzet voor het onvoorwaardelijk opvoeden en natuurlijk ouderschap. Wekelijks kun je hier blogs daarover lezen. Op mijn eigen blog schrijf ik over nog veel meer onderwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here