Weet je wat het leuke is van het hebben van kinderen? Het lijkt ineens weer geoorloofd dat je met speelgoed speelt, of met andere spullen of spellen die voor kinderen bedoeld zijn.

Ik bedoel, zeg nou eens eerlijk; wat vind jij van een volwassen vent die met die kleine pony’s in pastelkleurtjes speelt? Waarschijnlijk net als ik, een beetje raar. Maar op het moment dat hij dat samen met zijn dochtertje van 5 doet, vinden we het schattig en vinden we hem zo leuk met zijn dochtertje spelen. En die man of vrouw die graag met lego speelt is blijkbaar het kind in zich nog niet kwijt en misschien ook wel een nerd.

Maar nu met kind, is het ineens minder raar. Nu kunnen we gewoon lekker schommelen zonder dat voorbij gangers denken dat je onder invloed bent.

Jammer voor andere mensen dat zij zo bekrompen zijn dat ze het raar vinden dat anderen plezier kunnen hebben met het spelen zoals kinderen dat doen. Jammer dat velen een excuus nodig hebben.
Maar ik ben blij dat ik een kindje heb. Ik en mijn man nemen het er even goed van. Ik klei er op los, ga op de wip en de schommel en mijn man maakt hele bouwwerken met deIMAG1955 leuke bouwplankjes die we bij het Zweedse warenhuis kochten. en ondertussen doet dreumes meisje gezellig mee.
De klei wordt in kleine stukjes gescheurd en van tafel gegooid. Schommelen doet ze als het aan mij ligt in babyschommels, want als ze geen zin meer heeft springt ze er van af, terwijl ze nog niet goed kan landen. En de mooie bouwwerken van mijn man die weet ze vakkundig te slopen. En wij doen niets anders dan genieten van haar en van het kinderlijke spel dat het kind in ons weer boven laat komen.

Wendela

DELEN
Vorig artikelOp zoek naar voldoening
Volgend artikelAangenaam kennis te maken
Wendela van Rhee
Ik ben Wendela, 32 lentes jong en moeder van een dreumesmeisje. Ik ben een scheikundige in de farmaceutische industrie die zich op het moment volledig inzet voor het onvoorwaardelijk opvoeden en natuurlijk ouderschap. Wekelijks kun je hier blogs daarover lezen. Op mijn eigen blog schrijf ik over nog veel meer onderwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here