Ik weet niet wie de term bedacht heeft. Speelgoedsoep, een geweldige omschrijving voor de totale speelgoedchaos die kinderen kunnen maken. Neem hiervoor willekeurig wat speelgoed, maak daar een bergje van en roer en hussel dit alles goed doorelkaar. Voor veel kindjes: plezier verzekerd. Waarschijnlijk zijn ze ook nog veel beter in het maken van deze soep dan de ouders. Voor veel kindjes dan he? Niet voor de mijne.

Een paar maanden terug vond ze het heerlijk om haar speelgoedkist naar het midden van de kamer te rijden om vervolgens IMAG0953een voor een, alles er uit te gooien. Bij voorkeur achter haar. Als hij leeg was ging ze middenin haar speelgoedsoep zitten en elk stukje speelgoed werd weer achter haar neer gegooid.Tegenwoordig speelt ze heel anders en mis ik de speelgoedsoep. Als ik de blokkenton in het midden van de kamer zet, gaat ze ermee spelen. Dat betekent een of twee blokjes pakken, bekijken en bewonderen en weer terug in de ton doen om weer andere blokken te pakken. Of ze kiepert als ik met de was bezig ben, het zakje wasknijpers om en stopt de knijpers een voor een terug in de zak. En ik doe haar een groot plezier als ze mag meehelpen met schoonmaken.

Ik mis de speelgoedsoep. Het staat voor mij symbool voor een kindvriendelijk huis, waarin gespeeld mag worden en kinderen niet bang hoeven te zijn of het spel dat ze spelen wel mag.

Dus, op een regenachtige middag nodigde ik een vriendin uit met een peuter en een dreumes die hele goede soepen kunnen maken. De ingrediënten voor onze speelgoedsoep? Twee enthousiaste mama’s, een peuter, twee dreumesen, rijst, kleurstof, zakjes, zandbakspeelgoed.

IMAG1077

Ik zeg: missie geslaagd!

Wendela

 

DELEN
Vorig artikelBenenwagen‏
Volgend artikelWildpluk
Wendela van Rhee
Ik ben Wendela, 32 lentes jong en moeder van een dreumesmeisje. Ik ben een scheikundige in de farmaceutische industrie die zich op het moment volledig inzet voor het onvoorwaardelijk opvoeden en natuurlijk ouderschap. Wekelijks kun je hier blogs daarover lezen. Op mijn eigen blog schrijf ik over nog veel meer onderwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here