Dit blog draag ik op aan KM te E. Je weet wie je bent. 🙂

Vrij naar Lewis Carroll

Prachtige Soep, zo rijk en vol kleur
Wachtend in een hete pan, de geur!
Wie wil er niet zulke prachtige soep?
Soep van de avond, prachtige Soep!
Soep van de morgen, prachtige Soep!

Ik eet graag warm. Daar wordt ik warm én blij van. IJs en aanverwanten eet ik wanneer het 25 graden boven nul is. En de groene smoothie rage is niet aan mij besteed, te koud, te rauw.

Soep, daar kan je me wakker voor maken, lekkere, dikke, zelfgemaakte soep. Hoe ik die maak? Nou zo, ongeveer:

Basis recept voor Soep

IMG_7270– vet (goed vet zoals boter, ghee of kokosolie)
– uien
– groenten (alles wat maar van het seizoen is, of wat er toevallig in je (koel)kast ligt, ook restjes van de warme maaltijd doen het goed)
– een paar tenen knoflook
– zeezout
– verse peper
– bouillon (van een schenkel, botten of een kippenkarkas, een blokje als het echt niet anders kan)
– garnering: geraspte kaas, peterselie, lenteuitje, bieslook, uitgebakken spekjes, oud brood in blokjes opbakken, room, beetje yoghurt, kwark, kokosmelk etc.

Smelt je vet in een pan. Bak de uien in deze pan tot ze de gewenst kleur hebben en zacht zijn. Bak de groenten mee. Knoflook erin, in grote stukken. Bouillon erbij gieten, aan de kook brengen en nét zo lang koken tot de groenten gaar zijn. Staafmixer erdoor óf in de blender. Garnering naar keus erop. Lekker opeten.

Goeie combi’s:
Tomaat en paprika (haal de zaadjes uit de tomaten vóór je ze meebakt)
Paprika en pastinaak
Pompoen en verse gember
Prei en aardappel
Kip en oosterse groente

Wat is jouw favoriete soep?

Alyson

1 REACTIE

  1. Mijn favo recept is courgette soep.

    Courgette, ui en knoflook in stukken hakken. Bakken. Bouillon en basilicum erbij. Even koken en vervolgens pureren. Beetje room erdoor en smullen maar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here