Een uur of meer namen we de tijd. Tijd om jou tot rust te brengen, jou te voeden, te knuffelen en te kussen. Je was een kleine peuter die niet zomaar ging slapen maar in alle rust de dag moest afsluiten om daarna een tijdje in je eigen bed en het grootste deel in het grote bed bij papa en mama de nacht door te brengen.
Een hele avond namen we de tijd. Tijd om jou vast te houden, voor je te zingen, je te koesteren, te voeden en te kroelen. Je was een dreumes die alleen zijn niet accepteerde. Die niet wist wie en wat hij was zonder papa en mama. Die wel wist waar hij veilig en geborgen en geliefd was. Je mocht de hele avond in de draagdoek of op schoot of tegen ons aan in bed en in de nacht sliep je tussen de vele nachtvoedingen door in het grote bed bij papa en mama.
De hele dag namen we de tijd. Je was een baby die bij mama hoorde. D20160918ie wilde drinken, gedragen wilde worden en verzorgd en geliefd. Die mee ging waar mama ging en die genoot waar mama genoot. Een baby die zijn mama leerde dat het moederschap in haar intuïtie zat. Die zijn mama leerde dat het oké was om aan haar gevoel toe te geven om al haar liefde, tijd en energie aan haar kind te geven.
Nu ben je een wat grotere peuter. We zijn maar kort bezig en je gaat vredig zelf slapen en wordt de volgende ochtend vrolijk in je eigen bedje wakker. Je vergeet om mamadrinken te vragen maar weet dat we er voor je zijn. Weemoedig kijk ik terug op al die uren die je bij me wilde slapen, drinken, knuffelen. Wat was het soms lastig om in te plannen in ons drukke bestaan en uit te leggen aan de vragende mensen om ons heen. Maar nu is het goed. We hebben je nooit gedwongen alleen te blijven en je weet dat je altijd welkom bent maar kan steeds meer en langer alleen. Maar mocht je vannacht toch wakker worden, komt mama je gauw en enthousiast halen.

Deborah

2 REACTIES

  1. Herkenbaar! Zoontje 14 mnd. Soms ’s nachts ontroostbaar huilen. Met heel veel geduld blijf ik altijd bij hem tot hij slaapt… ochtend, middag, avond en nacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here