Vanuit het oogpunt spullen een tweede leven te geven, de afvalberg minder snel te laten groeien, goed voor het milieu en zeker ook goed voor de inhoud van mijn portemonnee, zijn wij absoluut niet vies van tweedehands spullen.
De meeste kleding van mijn dametje is tweedehands, of door mij gemaakt van oude kleding. Ik geloof dat van de spullen die wij gekocht hebben voor haar een draagdoek nieuw uit de fabriek is, de luieremmer, het verschoonkussen en haar bedje nieuw zijn. De commode/kledingkast, is onze oude kast, die in ons vorige huis in de woonkamer stond en toen al tweedehands was. De salontafel was een bureautje, gemaakt door mijn opa, van een salontafel die iemand weg wou doen. En zo kan ik nog wel even door gaan.

Zelf verkopen en geven we ook veel spullen weg. Sommige zijn nog in prima staat, andere in minder goede staat en soms zelfs opknapwaardig. In die laatste twee gevallen geven we het eigenlijk altijd weg. Of als het nog in prima staat is, maar wij hadden het zelf ook gekregen. De verkoop heeft tot nu toe plaats gevonden via dit forum of via facebook en via mond-tot-mondreclame in mijn vriendengroep.
De koop van spullen vergelijkbaar. En wat een hoop verschillen vind je dan. Via het grote bekende marktplaats en via facebook lijkt iedereen voor niet eens een dubbeltje, maar een stuiver op de eerste rang te willen zitten. Waar op zich niets mis mee is, ik bied via die sites ook aan wat ik denk dat het mij nog waard is. Maar een tweepersoons merinowollen deken, zelf gehaakt voor maar 5 euro willen, terwijl er minstens een veertigvoud aan wol in zit, laat staan de tijd die er in heeft gezeten, vind ik zelf toch wel een beetje schandalig.
De keerzijde is dat het ook echt heel leuk kan zijn. Zo had ik ooit interesse in een draagdoek, maar niet de financiële middelen. Die middelen zouden er wel komen, maar dat was nog een aantal weken wachten. De verkoopster vertrouwde mij goed genoeg om zonder betaling alvast de doek op te sturen.
Of wat dacht je van hilarische advertenties van dames die leuk kunnen fotoshoppen en op die manier laten zien hoe gewild IMAG1211hun te verkopen object is door Mc Steamy. Of van mensen die de meest bijzondere dingen aanprijzen, zoals kapotte stofzuigers, of op verjaardagsbezoek komen. Voor dit soort leuk `tweedehands´ vermaak is er op dit forum gelukkig ook een heel leuk draadje te lezen in de ‘keukentafel’.

Het is soms best een kunst om goede tweedehands spulletjes te scoren. Je weet namelijk niet altijd wat de staat van iets is. En om voor een boekje nou naar de andere kant van het land af te reizen, das ook weer zowat. Voor spulletjes die dichtbij te koop zijn, stap ik gerust op mijn fietsje om de spulletjes, als de verkopende partij dat ok vindt, te bewonderen. Maar dankzij de tweedehands markt hebben wij de afvalberg wat minder doen groeien, hebben wij leuke spulletjes in huis gehaald en is onze spaarrekening minder gekrompen.
Mijn mooiste aanwinst? Dit hele mooie schaakbord van stenen, voor maar 5! Euro…. En nu nog leren schaken.
Wat is jouw mooiste vondst?

Wendela

DELEN
Vorig artikelVaste voeding à la Rapley, deel 2
Volgend artikelBluf!
Wendela van Rhee
Ik ben Wendela, 32 lentes jong en moeder van een dreumesmeisje. Ik ben een scheikundige in de farmaceutische industrie die zich op het moment volledig inzet voor het onvoorwaardelijk opvoeden en natuurlijk ouderschap. Wekelijks kun je hier blogs daarover lezen. Op mijn eigen blog schrijf ik over nog veel meer onderwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here