Ons zoontje van 15 maanden slaapt sinds zijn geboorte naast mij in de co-sleeper. Elke nacht wordt hij wel een paar keer wakker voor een slokje borst, waarna we heerlijk samen verder slapen. Deze nacht is hij wat onrustig, een beetje verkouden misschien. Al een paar keer heeft hij gedronken, maar hij blijft wat woelen en draaien. Ik twijfel of ik hem nog een borstje zal geven, maar hij lijkt die niet te willen. Dan wordt hij iets wakkerder, richt zijn kleine hoofdje op en kruipt doelbewust naar me toe. Zijn hoofdje nestelt hij in de holte van mijn arm, en ik voel hem rustiger worden. Ik leg mijn beide armen langs zijn lijfje, zodat hij zich helemaal geborgen weet. Zijn kleine lijfje omspant zich volledig. Heel zachtjes en tevreden klinkt er nog ” mamaa….” en dan slaapt hij. Urenlang, zonder onrust, in de warmte van mijn armen, samen. Zo zou de tijd stil mogen blijven staan.

–Mir

Ter ere van het 10-jarig bestaan van het Dragen en Voeden forum publiceren we een serie van ingezonden verhalen en foto’s waarin onze forumleden hun ultieme Natuurlijk Ouderschapsmoment(en) beschrijven. Wil jij jouw verhaal en/of foto hier ook bij hebben staan? Stuur het ons via het forum, of via het contactformulier hier op de website!

DELEN
Vorig artikelEen mooie lentedag
Volgend artikelNiet blijven liggen – DV 10 jaar lezersverhaal
Cilfa Nieraad
Ik ben Cilfa, moeder van twee dochters en getrouwd met mijn liefhebbende echtgenerd. Ik heb Indiase Talen en Culturen gestudeerd in Leiden, en later Sociaal Wetenschappelijke Informatica in Amsterdam. Tijdens mijn eerste zwangerschap zocht ik meer informatie over draagdoeken en borstvoeding en kwam ik bij Dragen en Voeden terecht. Daar raakte ik hopeloos besmet met het Natuurlijk Ouderschap virus. Ik ben een enorme computer nerd en werd in 2014 technisch beheerder van het Dragen en Voeden forum. In 2015 nam ik, samen met Ramona Verwer, Dragen en Voeden van Kirsten Minnen over, en sinds begin 2018 ben ik de enige eigenaar. Mijn doel is om Natuurlijk Ouderschap bekend te maken onder het brede publiek, zodat er zoveel mogelijk mensen de voordelen daarvan mogen ervaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here