Als stel reisden we de hele wereld over en toen onze kinderen werden geboren gingen we daar gewoon mee door. Zo zijn we, met kinderen, onder andere in Nicaragua, Taiwan en Canada geweest. Heel gewoon is het natuurlijk niet. Het is vooral heel bijzonder.
En ook al gaan we meestal maar twee weken, het zijn echte reizen en geen vakanties. We ontdekken samen de wereld, nieuwe ervaringen worden gemaakt en gedeeld en relaties getest. Maar zonder attachment parenting (AP) waren we waarschijnlijk niet ver gekomen.

Miljoenensteden vol geluid en vreemde geuren ontdek je veilig in de drager op papa’s rug. Rondflitsen in water taxi’s en tuktuks in Bangkok is voor jou geen probleem. Nieuwe contacten maken we, groot en klein, op de glijbaan in elk plaatselijk parkje. In Taiwan zijn wij, als gezin met blonde haren, degene die tot treurens toe als attractie op de foto worden gezet.
Valt het vreemde eten toch niet goed, drink je een extra slokje mamamelk. Slapen is ook aan de andere kant van de wereld, elke nacht in een ander bed, maar dichtbij mama, geen probleem. Je slaapt tijdens wandelingen in de drager, of aan de borst in het vliegtuig. Ik ben bij je!
Jij vertrouwt op ons. Ik vertrouw op jullie. Zolang we samen zijn, komt het goed. Ook aan de andere kant van de wereld.

–Caroline

Ter ere van het 10-jarig bestaan van het Dragen en Voeden forum publiceren we een serie van ingezonden verhalen waarin onze forumleden hun ultieme Natuurlijk Ouderschapsmoment(en) beschrijven. Wil jij jouw verhaal hier ook bij hebben staan? Stuur het ons via het forum, of via het contactformulier hier op de website!

DELEN
Vorig artikelIn het tempo van mijn dreumes – DV 10 jaar lezersverhaal
Volgend artikelBrief aan een aanstaande moeder
Cilfa Nieraad
Ik ben Cilfa, moeder van twee dochters en getrouwd met mijn liefhebbende echtgenerd. Ik heb Indiase Talen en Culturen gestudeerd in Leiden, en later Sociaal Wetenschappelijke Informatica in Amsterdam. Tijdens mijn eerste zwangerschap zocht ik meer informatie over draagdoeken en borstvoeding en kwam ik bij Dragen en Voeden terecht. Daar raakte ik hopeloos besmet met het Natuurlijk Ouderschap virus. Ik ben een enorme computer nerd en werd in 2014 technisch beheerder van het Dragen en Voeden forum. In 2015 nam ik, samen met Ramona Verwer, Dragen en Voeden van Kirsten Minnen over, en sinds begin 2018 ben ik de enige eigenaar. Mijn doel is om Natuurlijk Ouderschap bekend te maken onder het brede publiek, zodat er zoveel mogelijk mensen de voordelen daarvan mogen ervaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here