20160326 aIn het kader van “Beter goed gejat…” liet ik me inspireren door de Artful Parent, een Amerikaanse blog over creatieve activiteiten met kinderen, veelal uitgevoerd met huis-tuin-en-keukenmiddelen. Nu vind ik zulke activiteiten eerlijk gezegd vaak een beetje lijken op bezigheidstherapie, maar vorige week kwam er een erg leuke langsgezeild: reuze-Paaseieren van ballonnen en papier-maché.
Ik dacht toen ik het las meteen aan de behanglijm die ik niet in huis had, maar who knew: meng wat simpele bloem met water, en voila, uw lijm is klaar! Heel verantwoorde, goedkope, ‘eetbare’ (als in: niet gevaarlijk als je kind het binnenkrijgt, en gemakkelijk uit te wassen) lijm nog wel. Hiermee verdien je minstens weer een paar punten op de Crunchy Mom Scale !

Nodig:

  • Ballonnen (eventueel verschillende maten)20160326 e
  • (Kranten)papier
  • Bloem
  • Water
  • … dat was het al! 🙂
  1. Meng met een garde 1 deel bloem met 2 delen water; een halve beker bloem met een hele beker water is genoeg voor 2 ballonnen.
  2. Blaas de ballonnen op.
  3. Als je de eieren straks wil ophangen, is nu het moment om een stukje touw om het knoopje te knopen. Voor de Pietlutten onder ons: knip het restant van het tuitje eraf en plak een stukje tape over het knoopje.
  4. Scheur het papier aan repen (dreumes-proof activiteit!), doop een reep even in de lijm en leg hem over de ballon.
  5. Bedek de hele ballon met 2 laagjes, strijk alle randjes mooi glad, en leg je ei op een stukje plastic te drogen (dit duurt een paar uur, halverwege even omdraaien).

20160326 bDaarna kunnen de eieren beschilderd en/of beplakt worden. Daarbij is het handig om het ei in een kommetje te zetten, zodat het vanzelf rechtop blijft staan en de verf niet over je hele tafel zit (of toch niet direct…).
En eigenlijk is dit niet alleen een leuke Paas-activiteit, je zou hier bijvoorbeeld ook dino-eieren van kunnen maken!

Veel plezier!

Nina

20160326 d20160326 c

DELEN
Vorig artikelSport en kinderen combineren
Volgend artikelAanvaarden of veranderen
Nina Bien
Ik ben Nina, moeder van een peuterzoon. Ik ben biologisch psycholoog, gepromoveerd in de cognitieve neurowetenschappen. Ik werk als universitair onderzoeker en docent, en ik ben paardencoach in opleiding. Mijn blogs gaan over de dagelijkse praktijk van het ouderschap, gelinkt aan psychologie en neurowetenschappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here