Oud en nieuw. Een jaarlijks terugkomend feest, dat niet voor iedereen even feestelijk is. Een feest waar een hoop mensen allemaal verwachtingen bij en van heeft.
Dat geldt ook voor mij. Als kind was het een dag van plezier, leuke dingen doen en hopen dat je op tijd wakker was om het vuurwerk te kunnen zien. Op een gegeven moment was er een leeftijd waarbij het stom was. Ik vond mezelf te oud om koekjes en oliebollen te bakken en met mijn ouders naar een oudejaarsconference te kijken. Ik ging liever stappen en dansend het nieuwe jaar in. Ik vond het maar een saaie en burgerlijke bedoening zoals wij oud en nieuw vierden.

Toen ik de leeftijd had dat ik van mijn ouders mocht stappen viel me dat tegen. Ik was met leuke vrienden, maar er werd weinig gedanst. Ik wilde me uitleven. Als student en

IMG_3360

daarna ben ik weleens dansend het nieuwe jaar in gegaan. Maar toch was het dan nog niet compleet. Het was steeds zonder partner.
En nu. Nu heb ik mijn eigen gezinnetje. We vieren oud en nieuw al jaren met een ander gezinnetje. De top2000 stond op. We bakten koekjes met de kindjes. Voor het eten staken we samen met andere kinderen in het straatje sterretjes aan. De kindjes werden tussen 00:15 en 00:45 wakker en vonden het vuurwerk prachtig. Om 1:30 sliep iedereen weer.
Over een paar jaar zijn zij het vermoedelijk ook niet meer eens met onze manier van oud en nieuw vieren. Dan willen zij wat anders. Dan zijn wij de saaie burgerlijkheid geworden. Voorlopig mogen wij nog even genieten van onze saaie burgerlijke oud en nieuw.

Op naar een burgerlijk, gelukkig, gezond en vooral fijn oud en nieuw over een jaar. En dat alle dagen daar tussen in net zo burgerlijk, gelukkig, gezond en fijn mogen zijn.

Wendela

DELEN
Vorig artikelGoede voornemens
Volgend artikelNEE
Wendela van Rhee
Ik ben Wendela, 32 lentes jong en moeder van een dreumesmeisje. Ik ben een scheikundige in de farmaceutische industrie die zich op het moment volledig inzet voor het onvoorwaardelijk opvoeden en natuurlijk ouderschap. Wekelijks kun je hier blogs daarover lezen. Op mijn eigen blog schrijf ik over nog veel meer onderwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here