Ik ben gek op naaien: ontspannend, de kick van zélf iets maken, helemaal in de flow, u weet het wel. Maar bij tijd en wijle vraag ik me af: waarom heb ik niet een makkelijk hobby uitgezocht, zoals krokodillen worstelen, dán weet je tenminste van te voren dat je je in onmogelijk bochten zult gaan wringen. Ik wil een jurkje naaien, niet te moeilijk, recht, met knoopjes op de schouders. How hard can it be? Patroon uitgezocht, besteld en in huis. Dreumes ligt te pitten, dus daar gaan we! Ik heb er zin in!


IMG_8011

Simplicity, dat klinkt simpel. Dat heb ik nodig, simpel. Envelopje open en de patroon bladen eruit. Even puzzelen welke maat, ah maat 4. Dan op zoek naar de patroon delen, ook een simpele exercitie. Maar dan. De patroonbladen lijken gemaakt op de zelfde schaal als de bouwtekeningen van de Titanic, gí-gán-tisch! Dat kan niet op tafel. Zucht. Dan maar op de vloer. Blad één, daar heb ik deel één op staan. Patroonpapier erop. En denk je dat die lijntjes te zien zijn? Tuurlijk niet. En ik heb géén bril nodig! Écht niet! Kramp in mijn bil en rug van het rondkruipen en proberen de lijntjes overgetrokken te krijgen, glibberde glip gaat het papier. Grommerdegrom gaat ikke. Klaar en knippen maar. Mijn papier schaar blijkt door ‘iemand’ gebruikt te zijn om staaldraad mee te knippen, dus die loopt niet zo lekker meer. Waar o waar is toch mijn reserve schaar? Gevonden. Knip


Ik denk dat ik maar ga leren haken, daar komt geen patroonblad-overtrek-vloerworstelen aan te pas, dacht ik….
pen. Klaar! Nog 5 delen te gaan…..En nu ben ik er zat van. En dreumes is wakker. Dan alles maar op de stapel met ‘spul wat ik nog eens af moet maken’ . Nog geen jurkje genaaid. Grrrrrr.

Alyson

IMG_8015

DELEN
Vorig artikelDe internationale
Volgend artikelDragen

1 REACTIE

Comments are closed.