Het is ochtend en voordat peuterdame naar de wc wil, móet er een toren gebouwd worden van de kussens. Net als alle andere ochtenden. Het is alleen even de vraag welke knuffel deze ochtend in het torenkamertje mag zitten. Pas nadat ze dit spelletje gedaan heeft is ze toe aan plassen. En ook daar zijn er de rituelen. Zoals die van het krukje. Eerst daar, dan daar en als laatste op de juiste plek, maar dan wel nog even draaien, anders is het niet goed.
‘Mama help’ en ‘mama nee, weg!’ 20160212 middenwisselen elkaar sterk af. Ze heeft soms nog hulp nodig bij het uitkleden of gaan zitten op de wc. Maar over het algemeen kan ze het allemaal zelf. Ik mag er niet meer bij zijn als mijn kleine dame naar de wc moet. En deze ochtend besluit ze dat ze zelf haar billen af kan vegen. Met alle gevolgen van dien.
En dan is het tijd om aan te kleden… zoals gewoonlijk klimt ze in haar blote kont op de vensterbank waar het spelletje dat aankleden heet kan beginnen. Ze heeft nog een beetje hulp nodig met haar onderbroek en haar hemd. Maar de rest kan ze al zelf, mits het op haar manier staat of ligt.

Het is mijn kleine meisje. Nog net geen drie. Het kleine meisje dat zichtbaar snakt naar dingen ‘zelluf’ doen en eigenlijk ook al heel veel zelf kan. Maar gelukkig ook het kleine meisje dat elke nacht weer in de armen van haar papa of in die van mij slaapt. Net als toen ze nog maar een paar dagen oud was.
Het kleine meisje dat voor mijn gevoel nog maar gisteren geboren is, maar dat er ook altijd al lijkt te zijn geweest.
Zoals ik eerder ook al schreef, mijn kleine meisje wordt groot. Ik begin er langzaam aan te wennen.

Wendela

DELEN
Vorig artikelZacht
Volgend artikelWaarom dan?
Wendela van Rhee
Ik ben Wendela, 32 lentes jong en moeder van een dreumesmeisje. Ik ben een scheikundige in de farmaceutische industrie die zich op het moment volledig inzet voor het onvoorwaardelijk opvoeden en natuurlijk ouderschap. Wekelijks kun je hier blogs daarover lezen. Op mijn eigen blog schrijf ik over nog veel meer onderwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here