Natuurlijk ouderschap stopt niet als kinderen uit de luiers zijn, dat bewijzen mijn ouders nog regelmatig.

Toen mijn oudste geboren werd, was er van een roze wolk geen sprake, sterker nog, ik vond het allemaal heel moeilijk. Toen de kraamverzorgende op dag 8 weg ging en ik helemaal alleen was met de baby, sloeg de paniek toe. Ik wist niet wat ik moest doen en kon alleen maar huilen. Ik belde mijn ouders (zij wonen dicht bij), mijn vader nam op, hoorde mijn stem en vroeg ‘wil je dat we komen’. Ik hoefde alleen maar ‘ja’ te zeggen, 10 minuten later waren ze bij mij. Ze deden niks bijzonders, waren er gewoon. Dat is natuurlijk ouderschap. Er zijn. Inspringen op de behoeftes van je kinderen.

–Luna

Ter ere van het 10-jarig bestaan van het Dragen en Voeden forum publiceren we een serie van ingezonden verhalen en foto’s waarin onze forumleden hun ultieme Natuurlijk Ouderschapsmoment(en) beschrijven. Wil jij jouw verhaal en/of foto hier ook bij hebben staan? Stuur het ons via het forum, of via het contactformulier hier op de website!

DELEN
Vorig artikelStoepje op, stoepje af
Volgend artikelNieuw leven
Cilfa Nieraad
Ik ben Cilfa, moeder van twee dochters en getrouwd met mijn liefhebbende echtgenerd. Ik heb Indiase Talen en Culturen gestudeerd in Leiden, en later Sociaal Wetenschappelijke Informatica in Amsterdam. Tijdens mijn eerste zwangerschap zocht ik meer informatie over draagdoeken en borstvoeding en kwam ik bij Dragen en Voeden terecht. Daar raakte ik hopeloos besmet met het Natuurlijk Ouderschap virus. Ik ben een enorme computer nerd en werd in 2014 technisch beheerder van het Dragen en Voeden forum. In 2015 nam ik, samen met Ramona Verwer, Dragen en Voeden van Kirsten Minnen over, en sinds begin 2018 ben ik de enige eigenaar. Mijn doel is om Natuurlijk Ouderschap bekend te maken onder het brede publiek, zodat er zoveel mogelijk mensen de voordelen daarvan mogen ervaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here