Mijn kleine dame wordt steeds sneller. Ze ontwikkelt zich als een voorbijrazende trein. Geen tijd om te stoppen. Wij, haar ouders, sukkelen er een beetje achter aan.

Kruipt ze ineens het bed door, dan wordt het tijd om haar te leren dat ze met haar voetjes eerst van het bed af gaat. Beklimt ze de trap, dan wordt het dringend tijd om het traphekje toch echt elke keer dicht te doen. En omdat ze het zo leuk vindt, haar te leren hoe ze de trap op en af kan klimmen. Ze is ons meestal net een stapje voor.

Tegenwoordig weet ze donders goed wat wij wel en niet okay vinden. Zo werd er gisteren een nieuw matras bezorgd. Een van de bezorgers had een sticker die op het matras zat er af gehaald en die was op de grond beland, zonder dat ik dat in de gaten had. Nadat zij weg waren hing ik de was op. Mijn dame was vrolijk aan het rondkruipen en kletsen. Ineens was ze muisstil. Nu is dat een van de tekenen dat ze iets doet wat niet helemaal de bedoeling is. Daar zat ze dan, met haar rug naar me toe iets met handen en mond te inspecteren. Op mijn vraag “E., wat ben je aan het doen?” keek ze verschrikt om en probeerde de sticker een soort van te verstoppen terwijl ze mij met haar brutale oogjes en grote glimlach aankeek. “Dat is niet de bedoeling he?” Waarna haar gezicht heel serieus werd ze haar handje uitstrekte om mij de sticker te geven, al giechelend.2013-12-09 13.56.21
Haar giecheltje ‘verraadt’ haar. Als we aan het spelen zijn en wij hebben een traphekje niet dicht gedaan of zijn vergeten een deur dicht te doen dan ziet zij haar kans schoon; dan kijkt ze om zich heen, trekt al kruipend of lopend achter haar wagentje een sprintje en begint heel hard te giechelen. En het wordt nog erger als je er achteraan gaat. Hoe dichterbij je komt, hoe harder ze lacht!

Ja, onze dame houdt wel van een verzetje. Nu maar hopen dat ze nog lang blijft giechelen of muisstil wordt als ze iets ondeugends doet. Dan hebben we tenminste af en toe het gevoel dat wij als ouders niet achter de feiten aan lopen.

Wendela

 

DELEN
Vorig artikelVroeg of laat
Volgend artikelGeur
Wendela van Rhee
Ik ben Wendela, 32 lentes jong en moeder van een dreumesmeisje. Ik ben een scheikundige in de farmaceutische industrie die zich op het moment volledig inzet voor het onvoorwaardelijk opvoeden en natuurlijk ouderschap. Wekelijks kun je hier blogs daarover lezen. Op mijn eigen blog schrijf ik over nog veel meer onderwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here