Nadat Sinterklaas het land heeft verlaten word ik altijd overvallen door de adventstijd en pre-kerstactiviteiten. Want:  “Oh ja, wanneer gaan wij een kerstboom halen?” en:  “Oh ja, kerstkaarten…” en: “Oh help, wat ga ik maken voor het kerstdiner op school”.
En ook elk jaar ben ik weer te laat met een adventskalender. Opeens zie ik ze op Pinterest en Instagram veelvuldig voorbij komen. En dan bedoel ik niet de gekochte, met chocolaatjes gevulde adventskalenders, maar de zelf-geknutselde, met kleine cadeautjes en kerstige activiteiten gevulde adventskalenders. Ik vergaap me elk jaar aan prachtige creaties en originele ideeën en neem me voor om dit volgend jaar ook te gaan doen. Tot het moment dat ik weer word overvallen door het vertrek van de Sint. Oh ja…

Mijn oudste zoon van bijna 7 vindt het prachtig om af te tellen naar de voor hem mooiste dag in het jaar. Hij heeft meerdere mooiste dagen in het jaar trouwens. De laatste mooiste dagen van het jaar waren Sint Maarten, de intocht van Sinterklaas en de Pietenmiddag op school. En nu staat kerst weer voor de deur en hij kan niet wachten tot het zover is. Want kerst is natuurlijk (ook) de mooiste dag van het jaar.

Daarom hebben we dit jaar, net als voorgaande jaren, toch weer een adventskalender. Hij was in een half uur klaar. Er staan geen activiteiten op, er zitten geen chocolaatjes of cadeautjes in, maar we kunnen er wel  mee aftellen naar kerst. En er zit nog wel wat ruimte her en der, om leuke dingen op te schrijven die we ongetwijfeld last-minute nog gaan ondernemen. Die leuke kerstmarkt, of het moment van de kerstboom versieren. Dat schrijven we er dan gewoon alsnog bij.
En zo leven we samen toe naar weer een mooiste dag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here