De volgende ervaring is geen mooie ervaring, maar wel iets bijzonders wat ik een illustratie van een van de mooie gevolgen van onze AP-benadering vind. Mijn babyzoon is bijna 9 maanden wanneer ik het bericht krijg dat mijn vader een hersenbloeding heeft gehad. De nacht erna slaap ik erg slecht door dit nieuws. Zoon slaapt naast mij in bed/co-sleeper, waar hij al vanaf zijn geboorte slaapt. Hij is geen doorslaper en krijgt nog een aantal nachtvoedingen. Toch merk ik deze nacht iets bijzonders. Ik lig veel wakker vanwege het nieuws over mijn vader. Zodra ik echt erover begin te piekeren, wordt zoon wakker. Ik beweeg niet en doe verder niets anders dan wanneer ik ‘gewoon’ wakker lig, maar hij reageert daadwerkelijk enkel op mijn gemoedstoestand. De eerste paar keer wijt ik het aan toeval, maar ik merk dat ik zoon daadwerkelijk kan wakker maken door te piekeren. Natuurlijk is geen van beide wat je ’s nachts wil en de aanleiding was ook erg vervelend, maar dit is voor mij het bewijs dat ik enorm ‘in tune’ ben met mijn baby. We voelen elkaar aan, dus het lijkt erop dat ik dingen goed heb gedaan voor de hechting.

–Anoniem

Ter ere van het 10-jarig bestaan van het Dragen en Voeden forum publiceren we een serie van ingezonden verhalen en foto’s waarin onze forumleden hun ultieme Natuurlijk Ouderschapsmoment(en) beschrijven. Wil jij jouw verhaal en/of foto hier ook bij hebben staan? Stuur het ons via het forum, of via het contactformulier hier op de website!

DELEN
Vorig artikelNieuw leven
Volgend artikelDe geboorte van een diep en donker gat – deel 1/2
Cilfa Nieraad
Ik ben Cilfa, moeder van twee dochters en getrouwd met mijn liefhebbende echtgenerd. Ik heb Indiase Talen en Culturen gestudeerd in Leiden, en later Sociaal Wetenschappelijke Informatica in Amsterdam. Tijdens mijn eerste zwangerschap zocht ik meer informatie over draagdoeken en borstvoeding en kwam ik bij Dragen en Voeden terecht. Daar raakte ik hopeloos besmet met het Natuurlijk Ouderschap virus. Ik ben een enorme computer nerd en werd in 2014 technisch beheerder van het Dragen en Voeden forum. In 2015 nam ik, samen met Ramona Verwer, Dragen en Voeden van Kirsten Minnen over, en sinds begin 2018 ben ik de enige eigenaar. Mijn doel is om Natuurlijk Ouderschap bekend te maken onder het brede publiek, zodat er zoveel mogelijk mensen de voordelen daarvan mogen ervaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here