Voor een baby en een peuter zorgen is jongleren. Als vakkundige acrobaat dans ik op momenten met peuter terwijl baby in de draagdoek in slaap valt. Maar op andere momenten hebben we alledrie tranen als peuter bij mama op schoot wil en baby net veel wil drinken. De dagen vliegen voorbij en we leren alledrie soms te wachten. Wachten tot papa vrij is en het wat ontspannener is en we leuke uitstapjes doen. Wachten tot mama klaar is met de ene schat en dan tijd heeft voor de andere broer. Wachten tot de lange dag voorbij is en we met z’n vieren op het grote bed in slaap vallen. Om de volgende dag weemoedig te bedenken dat de tijd te snel voorbij gaat en ik de moeilijke momenten spontaan vergeet. Want baby, jij krijgt mijn lijf en peuter, jij krijgt mijn woorden. Baby, jij mag drinken en slapen bij mama. Peuter, ik zal je uitleggen dat ik ook voor je broertje zorg maar net zoveel van jou houd. Ik beslis dat ik me niet ga concentreren op het lastige jongleren maar mag genieten. Dus doen we een extra dansje als we moe zijn en een reuze knuffel als we het wachten zat zijn.

Deborah

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here