“Hé, zij heeft normaal toch een koeienpakje aan?” Of “Waar is haar mutsje gebleven?” Het zijn vragen die wij geregeld horen in de speeltuin of bij de kinderboerderij.
Zelfs nu, na de zomer, toen ze echt niet haar koeienpakje van fleece bij het buitenspelen droeg. Of waar ze het geregeld te warm vond voor een zonnehoedje. Laat staan voor een strikmuts.
Toch staan wij bekend als die ouders die hun dochtertje in een koeipakjes hijsen en een strikmutsje opdoen. En die haar altijd dragen in zo’n lap stof, ookal kan ze al zelf lopen. Het is net wat persoonlijker dan een nummertje.

Ondertussen betrap ik mezelf er op dat ik het dochtertje van een vriendin omschrijf als ‘dat meisje zonder broek’. En de speeltuinmoeder weet dan wel over welk kindje ik het heb. Ook al is het hoogzomer en lopen er meerdere kindjes in ondergoed rond. IMAG1484
Ons dreumesmeisje wordt denk ik dus omschreven als het meisje in het koeienpakje met een mutsje.

Soms vragen mensen wel eens waarom ze in haar koeienpakje en mutsje rondloopt. Antwoorden als “omdat ze dat zelf wil” worden vaak niet geloofd. Soms zeg ik dat ik zo minder was heb, dat zo haar koeienpakje vies wordt en de rest schoon blijft. Ze weten echter niet dat mijn dame een rommelige eter is die er graag een smeerboel van maakt en het dus maar de vraag is of haar kleding nog een dag mee zou kunnen.
En met mutsje op, of zonnehoedje, speelt ze veel vrijer, is ze zelfverzekerder. En vaak moet hij na een uurtje in de kinderboerderij of speeltuin toch nog af.

Maar haar koeienpakje past nog net en ik weet niet of hij de winter doorkomt. Ze heeft een mooie knal roze dikke wollen salopet die voorlopig nog wel past en die ze graag aantrekt. Ik heb nog niet echt gekeken IMAG2024naar een nieuw koeienpakje. Ik zat zelf wel te denken aan een buiten pakje in boerenoverall stijl. Maar dat is te gewoon, dus dan lijkt me paars met knal groen wel leuk. Worden we voortaan daaraan herkent. Of misschien moet ik maar een koeienmutsje gaan aanschaffen. Dan snappen mensen nog over welk kind het gaat.

Wendela

DELEN
Vorig artikelThuisonderwijs -> uitonderwijs
Volgend artikelAmbitie
Wendela van Rhee
Ik ben Wendela, 32 lentes jong en moeder van een dreumesmeisje. Ik ben een scheikundige in de farmaceutische industrie die zich op het moment volledig inzet voor het onvoorwaardelijk opvoeden en natuurlijk ouderschap. Wekelijks kun je hier blogs daarover lezen. Op mijn eigen blog schrijf ik over nog veel meer onderwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here