Gisteren was het weer zover. Het was weer tijd voor de apk van ons dreumesmeisje bij het consternatiebureau. De 18 maanden check. Bij die 18 maanden check hoort een vragenlijst. Een van de vragen op die lijst is of je problemen hebt met het ‘eigen willetje’.
klerezooiOm de een of andere reden heeft de eigen wil van een klein kindje een negatieve klank. Als een kindje niet luistert, ongeacht of het dat al kan of niet, wordt dat verklaart met een eigen willetje. Als een kindje ergens graag mee speelt en daar alles voor doet, of juist niet graag ergens mee speelt en dat laat merken, dan komt dat door een eigen willetje.

Maar dat eigen willetje kan je ook positief benadrukken. Als dreumesmeisje aan tafel gaat staan, wil ze vaak even aandacht. Dus als je om een kusje vraagt, gaat ze kusjes uitdelen.
’s Ochtends als ze op het verschoonkussen ligt probeert ze vaak te klimmen en de mandjes met kleding te plunderen. Maar als ze haar gang mag gaan, blijkt dat ze eigenlijk zelf haar kleding wil uitzoeken. En wat is daar nou mis mee? Ok, de kamer is een zooitje, want de kleding die ze niets vind wordt door de kamer gegooid. De combinatie die ze uitzoekt, ach, laten we het er op houden dat het niet mijn smaak is. Maar wat heerlijk is het om dreumesmeisje te zien glunderen en stralen in haar zelf gekozen outfit. De kamer is een klerenzooi, maar wat een genot haar zo te zien.

Wendela

DELEN
Vorig artikelBlije ouder
Volgend artikelBoerderij
Wendela van Rhee
Ik ben Wendela, 32 lentes jong en moeder van een dreumesmeisje. Ik ben een scheikundige in de farmaceutische industrie die zich op het moment volledig inzet voor het onvoorwaardelijk opvoeden en natuurlijk ouderschap. Wekelijks kun je hier blogs daarover lezen. Op mijn eigen blog schrijf ik over nog veel meer onderwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here