Mijn Man, mijn vriend en de vader van onze kinderen. Dit weekend waren we met ons vieren op stap en ik moet eerlijk zeggen, al klink ik waarschijnlijk als een een spreuk op de welbekende kaarten, ik kan denk ik niet nog méér van hem houden dan ik nu doe. Menselijkerwijs ónmogelijk. Écht. Zo erg is het. Ik ben hoteldebotel op mijn man. En dat onder meer door de vader die hij is voor onze twee meiden. Als iemand dat tien jaar geleden tegen me had gezegd, had ik waarschijnlijk om een teiltje gevraagd…
Ik had een negatieve kinderwens toen we elkaar ruim 12 jaar geleden ontmoeten en hij had er niet echt een mening over, maar aangezien het tóch niet een issue was voor mij, praten we er niet over. Na een aantal jaren stevige verkering en plannen tot een huwelijk (meer uit gemak dan romantische overwegingen) kwam er toch een vaag verlangen bij mij op. Wilde ik dan tóch moeder worden? Een baby was nou niet direct wat ik wilde, een dreumes, een peuter dát leek me gezellig. Dan zou ik die baby natuurlijk wel op de koop toe moeten nemen, maar ik had bij mijn zus gezien dat baby’s vrij snel in kindjes veranderen die zélf wat kunnen, zoals ik dat toen zag. Dat was wel te overzien. Bij mijn man kriebelde er niks. Die gaf aan géén baby te willen, met náme na wat hij bij zijn schoonfamilie zag: leuk hoor, maar voor een ander. Er volgden explorerende gesprekken, diepere discussies en zielgezoek. Wat willen wij? Het verlangen bij mij werd groter en de tijd begon, in mijn ogen, te dringen. Nu goed, die kinderen van mijn zus begon Man toch wel leuk te vinden, misschien dat hij óók wel vader wilde worden. Na nog meer gepraat waagden we het erop. Drie jaar wachten en proberen kwam de wens in vervulling: onze oudste dochter werd geboren.
En nu? Twee kindjes rijker. En Man? Die is de beste vader die de meiden zich kunnen wensen, danst met ze, leest ze voor, sjouwt met ze rond (al dan niet in een drager), stoeit met ze, bouwt torens en bakt pannenkoeken. En ik geniet.
Alyson
DELEN
Vorig artikelBoete en straf
Volgend artikelBakfiets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here