Wauw! Wat is dat snel gegaan. Ontzettend cliché, maar zó waar. Hoe meer kinderen je hebt, hoe veel sneller de tijd lijkt te gaan. Alsof je een turbo op je klok krijgt.

Het was een heerlijk, maar ook moeilijk jaar. Met ups en downs zoals het leven gewoon is. Gevuld met prachtige momenten van jou dichtbij me dragen dag en nacht, jou zien groeien op mijn voeding, je eerste lach, je eerste woordje, je knuffels met broer en zus, het zien ontwikkelen van je persoonlijkheid. En die heb je hoor! Allemaal eerste dingen die ik voor het laatst zal meemaken.

De nachten zijn nog steeds zwaar en het liefste ben je nog steeds bij mama. Ik weet dat het zo snel voorbij vliegt dat ik er mezelf doorheen kan slepen ondanks de moeheid. Dat is het voordeel van meerdere kinderen hebben, je weet dat het ooit goedkomt.

De tijd dendert door en als je niet tussendoor stopt om te genieten, mis je zo veel. Daar zijn nou juist die momenten dat je warm bij mama drinkt zo fijn voor. Dan moet ik stil zitten en de tijd nemen. Dan geniet ik van jouw mooie gezichtje dicht bij mijn lijf. In slaap vallend, lachend omdat je me in mijn gezicht graait of alle kanten op kijkend omdat je niets wil missen.

Schatje, zo lang jij daar nog net zo van geniet als ik…drink maar lekker.

En de tijd raast door, wij razen en genieten mee.

Esther Cremers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here