Vorige week was het heet. En dan heb ik geen zin. Ik word lamlendig, sloom en rozig. Ik slaap slecht, omdat ik het te warm heb. Nu lijkt het wel alsof de herfst zijn intrede heeft gedaan. De vlinderstruik zwiept en zwaait de hele straat door. Het emmertje met strand speelgoed staat onder water.  De deur naar de gang is niet heel goed dicht en klappert alsof er housemuziek op staat. En ik heb geen zin.

Met de hitte heb ik geen zin omdat ik het te heet heb om productief te zijn, bij een enkele veeg met de bezem staat het zweet al op mijn voorhoofd. Maar als het weer omslaat, dan heb ik ook geen zin om productief te zijn. Dan kruip ik het liefst in bed. Als het even kan een schoon en fris bed. Waarvan de wollen deken net heeft buiten gehangen. Wanneer ik net fris en fruitig uit de douche of het bad kom. Heerlijk!

Onze kleine dame lijkt er ook last van te hebben. Als het heel warm is, dan wil ze alleen met water spelen. En hoewel ze nu IMAG1264graag en constant buiten wil spelen en de regen geen probleem lijkt te vinden, is ze toch minder ondernemend. Ze wil buiten spelen. Trekt me naar de buitendeur, pakt haar laarsjes en jas en gaat klaar zitten zodat ik ze aan kan doen. Maar als we buiten zijn, vindt ze er maar bar weinig aan. Dan gaat ze als een zoutzak erbij zitten en kijken hoe de andere kindjes in de straat spelen. Maar binnenspelen is ook geen optie. Want ook al vind ze het fijn als haar poes meespeelt en meeknuffelt, heeft ze dat liever in bed of buiten. Niet als ze binnen met haar boerderij speelt.

Dus wij trekken zo maar weer onze regenkleding aan, zodat we samen als zoutzakken kunnen kijken naar de buurkindjes die in de plassen stampen. Dan verheug ik me alvast op het verwarmende bad dat we daarna zullen nemen, vlak voor ons middagdutje.

Wendela

DELEN
Vorig artikelTwee jaar
Volgend artikelLeerzaam
Wendela van Rhee
Ik ben Wendela, 32 lentes jong en moeder van een dreumesmeisje. Ik ben een scheikundige in de farmaceutische industrie die zich op het moment volledig inzet voor het onvoorwaardelijk opvoeden en natuurlijk ouderschap. Wekelijks kun je hier blogs daarover lezen. Op mijn eigen blog schrijf ik over nog veel meer onderwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here