Forumregels

Iedereen is welkom op Dragen en Voeden. We nodigen je van harte uit om mee te schrijven op ons forum. Voor een goede, veilige gang van zaken hebben we een rijtje ‘verkeersregels’. Lees ze door en houd je eraan. Heb je vragen, stel ze dan gerust aan het beheer.

1. Accounts

 1. Maximaal één account per persoon.
 2. Het is niet mogelijk om je forumnaam te wijzigen. Denk dus goed na voor je een naam kiest!
 3. Ben je meer dan negen maanden niet actief op het forum, dan gaat je account op non-actief.

2. Avatars, onderschriften en tickers

 1. Via de gebruikersinstellingen kun je een avatar uploaden. Geen bewegende plaatjes, alsjeblieft.
 2. Je onderschrift bevat alleen tekst en/of tickers. Het beslaat maximaal vier regels, inclusief witregels. Tekstgrootte is niet groter dan ‘normaal’. Een ticker neemt twee regels in.
 3. In je onderschrift en je profiel (profielveld ‘website’) mag je verwijzen naar één – eigen – website.
 4. Houd je onderschrift rustig! Het mag de forumlayout niet verstoren en geen afbeeldingen bevatten, op tickers (zonder foto) na.

3. Posten

 1. De voertaal op het forum is Nederlands.
 2. Ieder bericht mag je éénmaal plaatsen (geen crossposting).
 3. Zet geen citaten uit pb’s, e-mail of andere correspondentie op het forum, evenmin als andere gegevens van anderen.
 4. En omgekeerd: maak geen informatie uit het forum elders openbaar.
 5. Ook op dit forum is de wet op het auteursrecht van kracht. Citeren mag (met bronvermelding), maar naar foto’s en complete teksten verwijs je met een link. Het aanbieden van kopieën van auteursrechtelijk beschermd materiaal (bijvoorbeeld sofware, muziek, film) waarvan jij zelf de rechten niet bezit, is absoluut niet toegestaan.

4. Inhoud

 1. Slechtnieuwsberichten, dat wil zeggen: draadjes naar aanleiding van berichten in de media over nare gebeurtenissen, zijn niet toegestaan.
 2. Het forum is een plek om ervaringen over opvoeding en meer te delen. Niet om andere ouders te veroordelen om hun manier van opvoeden.
 3. Oproepen plaats je uitsluitend in overleg met beheer. Uitsluitend oproepen die van doen hebben met de pijlers van ons forum, komen in aanmerking.
 4. Inzamelingsacties voor individuele forumleden mogen op het forum alleen aangekondigd worden. Voor de uitvoering kun je bijvoorbeeld een Yahoogroep openen.
 5. Dingen te koop aanbieden mag alleen in de marktplaatsen. Verwijzen naar artikelen of diensten die je daar aanbiedt mag niet (behalve in een reactie in het Gezocht-forum). De regels voor Verkopers vind je hier >>.

5. Handhaving

 1. Ieder lid wordt geacht op de hoogte te zijn van de regels.
 2. Zie je een bericht dat niet volgens de regels is, meld dat dan bij het beheer. Dat doe je door op het knopje met het uitroepteken te klikken dat rechtsboven elk bericht staat.
 3. Lees de mededelingen bovenaan de subfora.
 4. Veranderingen die het beheer in een bericht heeft aangebracht, laat je staan. Aanwijzingen van het beheer volg je zonder weerwoord op.
 5. Overtreed je de regels en blijf je dat doen nadat beheer je erover heeft aangesproken, dan krijg je een waarschuwing. Bij drie waarschuwingen volgt een ban. In ernstige gevallen kan het beheer de waarschuwingen overslaan.
 6. Van strafbare feiten op het forum doet het beheer aangifte bij de politie.
 7. Disclaimer