Mijn bloeddruk is weer verder gestegen en de artsen vinden het te gevaarlijk voor mij worden om nog zwanger te zijn. Ik had hen al zover gekregen dat ik, ondanks de zwangerschapsvergiftiging, niet meteen ingeleid werd en mocht proberen mijn kindje nog langer binnen te houden. dramatischer dan het wasIk heb ze zelfs zo ver gekregen dat ik nog een week thuis heb gelegen en daar alle controles kreeg. Maar nu zijn de waardes te slecht. Ik mag nog thuis op mijn man wachten die uit zijn werk komt. Mijn schoonmoeder heeft de verpleger moeten beloven dat als ik bleek werd of op wat voor andere manier dan ook achteruit lijk te gaan, ze mij meteen naar het ziekenhuis brengt en dat we ons binnen een uur melden bij verloskunde.

IMG_2247Dat was dinsdag een jaar geleden. Woensdag vierde we mijn dochters eerste verjaardag.

Door het inleiden, het te vroeg geboren worden van mijn mooie dame heeft het even geduurd voor de borstvoeding op gang kwam..

Vandaag vieren we dat ze een jaar geleden de eerste druppels van mijn melk te drinken kreeg.
Zondag vieren we dat ze een jaar geleden geen kunstvoeding meer bij kreeg.

Helaas kon ze al die voedingen niet bij mij aan de borst drinken. Ze was te vroeg geboren, had een extreem lage glucose waarde en mijn tepels zijn groot en deze combinatie zorgde er voor dat het letterlijk niet paste en ze niet kon drinken.

eerste keer borstHet is een gevecht geweest om haar aan de borst te krijgen. Ik heb gehuild, getwijfeld of het ooit nog zou gaan lukken, ik heb gejubeld bij kleine overwinningen.
Er zijn mensen geweest die me probeerde te verzekeren dat ik niet zo hard hoefde te vechten om borstvoeding te geven en gewoon kon overstappen op kunstvoeding. Er zijn mensen geweest die hun bewondering voor mijn doorzettingsvermogen uitspraken. Ik heb te horen gekregen dat mijn verhaal op dit forum een voorbeeld voor sommigen is geweest; ze door mijn verhaal net even wat verder zijn gegaan met proberen en hadden succes. Het enige wat ik wist was dat ik niet wou opgeven. Dit forum heeft mij door de moeilijke momenten geholpen, heeft met mij mee gejuicht en heeft mijn gevecht iets dragelijker gemaakt. Dank jullie wel!

Op vrijdag 4 april zullen wij vieren dat onze kleine meid een jaar lang live kan drinken.

Allemaal kleine feestmomenten!
Wendela

 

DELEN
Vorig artikelDiscreet
Volgend artikelRoze
Wendela van Rhee
Ik ben Wendela, 32 lentes jong en moeder van een dreumesmeisje. Ik ben een scheikundige in de farmaceutische industrie die zich op het moment volledig inzet voor het onvoorwaardelijk opvoeden en natuurlijk ouderschap. Wekelijks kun je hier blogs daarover lezen. Op mijn eigen blog schrijf ik over nog veel meer onderwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here