Peuters, een mysterie. De raderen die draaien in hun kleine hoofdjes zijn verwarrend en ondoorgrondelijk.
Zoals daarnet: Dan werpt mijn kleine zich huilend op de grond, omdat ik duidelijk niet begreep dat ze haar ontbijtbord op oma’s oude plantenboek wilde zetten, om vervolgens haar maaltijd te beginnen. Gekke mamma, hoe kan je dát nu niet begrijpen! Het is de normaalste zaak van de wereld.

“Het zijn kleine mensjes met grote emoties.” , las ik eens. Nou, dat is geen understatement. Op sommige momenten vraag ik mij oprecht af of er geen sprake is van peuter pms gemengd met het zogenaamde ‘hangry’ gevoel en als oplossing zou ik enkel een reep chocolade voor haar neus hoeven te deinen en we worden weer redelijk. Dat

zou een stuk makkelijker zijn. Okay, we zouden dan als gevolg aan het consultatiebureau moeten uitleggen waarom ze 30 kilo weegt op twee jaar, maar toch!

Het ontcijferen van een peuter in een driftbui doet mij vaak denken aan menig scène in een actiefilm, waarin de aantrekkelijke held op tijd een bom probeert te ontmantelen, en net voordat de peuter echt een complete meltdown krijgt, weet je net op tijd het juiste draadje door te knippen.

Gisteren bijvoorbeeld, toen begreep ik niet dat “bedje toe”, niet het vaste “Ik wil slapen gaan.”, betekende, maar de bedoeling was, en goddank knipte haar vader op tijd het ‘draadje’ door, dat ik op mijn buik op het kleed moest gaan liggen en dat zij mij aan mijn voeten zou vasthouden, als een kruiwagen. Hoe haar vader hierachter kwam verbaasd mij intens en ik denk dat ik hem maar nog even hou, voor het geval dat.

DELEN
Vorig artikelGezellig naar het consultatiebureau…not.
Volgend artikelKleuter zoekt sport
Kirsten Grinwis-Kreukniet
Ik ben Kirsten Grinwis, getrouwd en mamma van een bijna peuterdame. Ik ben thuismoeder na zeven jaar in de thuiszorg te hebben gewerkt, waarnaast ik parttime een praktijk runde als voedingsdeskundige. Nu blijf ik thuis bij de kleine meid, samen met twee oude luie katten, prachtig wonende aan de kust. Ik co-slaap, ben een 'langvoeder' en draag de kleine zestien slagen in de rondte tot ze de wereld wil ontdekken op beide voeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here