De wekker geeft 02:23 aan.
De wind laat de blaadjes van de uit de kluiten gewassen laurierstruik ruizen. Een auto in de straat draait stationair. De bas die uit zijn speakers komt lijkt perfect te zijn afgestemd op het gepiep van een roestige stadsfiets die voorbij komt.
De regen tikt op de tinnen plantenbakken die op het balkon staan.
Eens in de zoveel tijd zoeft er een auto voorbij.
Een stelletje loopt langs. Zij heeft hoge hakken aan en in mijn verbeelding trippelt ze van ongeduld. Hij verteld zijn stoere verhalen met een dubbele tong. Zouden ze elkaar net kennen?
Ik hoor onze kater een serenade brengen aan onze poes, die op haar beurt paniekerig miauwend naar de slaapkamer rent.
Ergens verderop in de straat is een baby’tje zijn ouders aan het wakker maken of wakker houden met gehuil.
Het zijn geluiden van de stad. Bruisend, trippelend, vol energie, nooit alleen.

Ooit hoorde ik geluiden van de wind of de regen of sneeuw. In de zomer de koeienbellen van de koeien in het weiland naast het huis. Vogeltjes die fluiten in de lente. Ik woonde in een kamer ergens in de Alpen. Het huis deelde ik met een oudere vrouw die vroeg naar bed ging en een jongen die niet vaak thuis was.
Geluiden van de bergen. Rustig, sereen, alleen.
Nu klinkt rechts van mij een zacht, licht snurkje en wat gebrabbel. Links van me klinkt een diepe, zware snurk en wat gekreun. Rechts slaakt een tevreden zucht en draait zich om. Links laat wat geluiden van de konttrompetter horen, waarop rechts meteen bijspringt.
Een nachtelijk concert. Luisterend naar de twee belangrijkste mensen in mijn leven. Een concert dat me stil doet staan bij hoe veel ik van ze hou.
Geluiden van liefde, tevredenheid. Samen.

Wendela van Rhee (gastblogger voor Dragen-en-voeden.nl) 

DELEN
Vorig artikelToekomst
Volgend artikelVan oertijd tot middeleeuwen
Wendela van Rhee
Ik ben Wendela, 32 lentes jong en moeder van een dreumesmeisje. Ik ben een scheikundige in de farmaceutische industrie die zich op het moment volledig inzet voor het onvoorwaardelijk opvoeden en natuurlijk ouderschap. Wekelijks kun je hier blogs daarover lezen. Op mijn eigen blog schrijf ik over nog veel meer onderwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here