Ter ere van het 10-jarig bestaan van het Dragen en Voeden forum publiceren we een serie van ingezonden verhalen waarin onze forumleden hun ultieme Natuurlijk Ouderschapsmoment(en) beschrijven.

Mijn dochter van anderhalf drinkt nog graag aan de borst. Wel zijn die drinkmomenten sinds dat ze ongeveer een jaar oud is, gekoppeld aan slapen. Een dreumes aan de borst had ik zelf ook nog nooit gezien en voelde sinds een tijd, waar anderen bij waren, best een beetje vreemd. Dus drinkt ze eigenlijk alleen nog maar in of rondom ons bed bij het slapen gaan en ’s nachts. Dit is als vanzelf zo gelopen en voor ons allebei helemaal fijn en prima.

Maar nu gingen we sinds lange tijd weer eens naar het altijd gezellige mama-café. Terwijl ik gezellig zit te kletsen en de babietjes bewonder, eet mijn dochter een druifje en scharrelt wat tussen de stoelen rond. Dan melden de kleine babies zich. Honger! Een voor een gaan ze bij hun mama aan de borst lekker wat drinken en als in slowmotion zie ik mijn dochter om zich heen kijken. Wat zijn die kindjes nu aan het doen? Vliegensvlug draait ze zich naar mij om, wijst met een grote glimlach naar mijn borst en zegt ‘die’. Ik twijfel een moment, maar al snel til ik haar op en laat haar met stralende ogen drinken. Dat we midden in een drukke lunchroom zitten, merk ik niet meer. Dit is helemaal ons moment, jij en ik.
En nu drinkt ze wel weer vaker op andere plekken bij mama. Vanwege de dorst, maar zeker ook vanwege de gezelligheid.

— Caroline

DELEN
Vorig artikelTien jaar Dragen en Voeden
Volgend artikelTroost – DV 10 jaar lezersverhaal
Cilfa Nieraad
Ik ben Cilfa, moeder van twee dochters en getrouwd met mijn liefhebbende echtgenerd. Ik heb Indiase Talen en Culturen gestudeerd in Leiden, en later Sociaal Wetenschappelijke Informatica in Amsterdam. Tijdens mijn eerste zwangerschap zocht ik meer informatie over draagdoeken en borstvoeding en kwam ik bij Dragen en Voeden terecht. Daar raakte ik hopeloos besmet met het Natuurlijk Ouderschap virus. Ik ben een enorme computer nerd en werd in 2014 technisch beheerder van het Dragen en Voeden forum. In 2015 nam ik, samen met Ramona Verwer, Dragen en Voeden van Kirsten Minnen over, en sinds begin 2018 ben ik de enige eigenaar. Mijn doel is om Natuurlijk Ouderschap bekend te maken onder het brede publiek, zodat er zoveel mogelijk mensen de voordelen daarvan mogen ervaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here