Waar we voor staan

Dit is een plek voor ouders die hun kind willen opvoeden op een manier die goed voelt voor ouder én kind. Hier zul je niet horen: “laat maar huilen”. Hier kun je lezen, elkaar ontmoeten en alles bespreken wat je bij de opvoeding tegenkomt.

Wij willen onze kinderen zo natuurlijk mogelijk opvoeden. We leven in een maatschappij waar dat niet altijd vanzelf spreekt.Toch is het niet moeilijk, want kinderen staan van nature dicht bij de natuur. Ze zijn gemaakt om door hun ouders gedragen en gevoed te worden.

Dragen
Er zijn heel veel manieren om je kindje comfortabel, ergonomisch en gezellig bij je te dragen, in een draagdoek of goede draagzak. Als je informatie over dragen zoekt, kun je hier je hart ophalen. Ook hebben we een levendige tweedehandsmarkt én een marktplaats voor professionele verkopers van draag- en andere babyspullen.

Voeden
Borstvoeding hoort er wat ons betreft gewoon bij. Hier op ’t forum vind je informatie, goed advies én herkenning. Naast vele moeders met ervaring zijn er ook vrijwilligsters van de VBN en LLL op het forum, evenals lactatiekundigen.

Natuurlijk ouderschap
Over natuurlijk ouderschap zijn boeken vol geschreven. Ook op deze site raken we er niet over uitgepraat.

Op Dragen en Voeden komen veel verschillende soorten ouders. Ieder vult het ouderschap in op een manier die het beste bij haar (en hem) past. Maar we delen allemaal deze basis: we voeden onze kinderen liefdevol en met respect op. We gaan met ze om zoals we zelf behandeld willen worden.

Doe mee!
Deze site heeft een duidelijke missie: we willen een veilige plek bieden voor mensen die geen genoegen nemen met gangbare opvoedingsmethoden. Ons forum is de basis van alles. Lees een tijdje mee, stel je even voor en schrijf gezellig mee.

PS

  • Op ons forum worden vaak heel persoonlijke dingen besproken. Sommige subfora zijn dan ook besloten, maar het blijft internet. Wees je daarvan bewust en wees voorzichtig met wat je post.
  • Je mening is welkom, discussies zijn zelfs de bedoeling, maar we vragen je wel de missie te respecteren.
  • Voor de duidelijkheid hebben we forumregels. Lees die ook.
  • En heb je vragen, dan kun je altijd een Persoonlijk Bericht aan een moderator sturen of mailen naar info@dragen-en-voeden.nl