Samen met mijn zoon wil ik op bezoek gaan bij een vriendin en haar kinderen.
Met de trein vinden we het reizen veel fijner dan met de auto maar mijn vriendin woont niet erg dichtbij het station of een bushalte. Gelukkig verhuren ze op het station OV-fietsen.
Samen lopen we de fietsenstalling in en vragen een OV-fiets. De medewerker geeft me met een twijfelachtig gezicht de sleutel.
Bij de fiets haal ik een doek uit mijn tas en knoop mijn zoon op mijn rug. Ondertussen kijkt de medewerker vol belangstelling toe. Als ik langs loop zegt hij dat hij zich al afvroeg hoe ik mijn zoon mee wou nemen omdat OV-fietsen nou eenmaal geen kinderstoeltjes hebben.
Op de fiets kunnen mijn zoon en ik gezellig kletsen en elkaar dingen aanwijzen die we zien. Na een gezellige middag leveren we de fiets weer in waarna mijn zoon er voor kiest om in de nu overvolle trein lekker bij mij in de doek te blijven zitten.
Wat een vrijheid!

–Gin

Ter ere van het 10-jarig bestaan van het Dragen en Voeden forum publiceren we een serie van ingezonden verhalen en foto’s waarin onze forumleden hun ultieme Natuurlijk Ouderschapsmoment(en) beschrijven. Wil jij jouw verhaal en/of foto hier ook bij hebben staan? Stuur het ons via het forum, of via het contactformulier hier op de website!

DELEN
Vorig artikelKinderwagen – DV 10 jaar lezersverhaal
Volgend artikelTweede verjaardag – DV 10 jaar lezersverhaal
Cilfa Nieraad
Ik ben Cilfa, moeder van twee dochters en getrouwd met mijn liefhebbende echtgenerd. Ik heb Indiase Talen en Culturen gestudeerd in Leiden, en later Sociaal Wetenschappelijke Informatica in Amsterdam. Tijdens mijn eerste zwangerschap zocht ik meer informatie over draagdoeken en borstvoeding en kwam ik bij Dragen en Voeden terecht. Daar raakte ik hopeloos besmet met het Natuurlijk Ouderschap virus. Ik ben een enorme computer nerd en werd in 2014 technisch beheerder van het Dragen en Voeden forum. In 2015 nam ik, samen met Ramona Verwer, Dragen en Voeden van Kirsten Minnen over, en sinds begin 2018 ben ik de enige eigenaar. Mijn doel is om Natuurlijk Ouderschap bekend te maken onder het brede publiek, zodat er zoveel mogelijk mensen de voordelen daarvan mogen ervaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here